Trupele rusești au distrus până în prezent 3.687 de instalații de infrastructură militară ucraineană, a susținut duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, citat de agențiile de presă rusești.

Potrivit ultimei evaluări a ministerului britanic al apărării, rușii încearcă să ia prin învăluire forțele ucrainene din estul țării

Forțele ruse au lovit baza aeriană din Ivano-Frankivsk la începutul zilei de 13 martie, potrivit primarului orașului, Ruslan Martsinkiv.

Moscheea Sultanului Suleiman din Mariupol a fost bombardată de forțele lui Vladimir Putin. Potrivit primelor informații, în clădire se aflau peste 80 de persoane, inclusiv copii. Ce a anunțat Ministerul de Externe despre acest atac.

Oficialii nu au anunțat dacă există victime în urma atacului ordonat de președintele Vladimir Putin.

Citeste si: Armata rusă a atacat un aerodrom militar din Vasilkov şi un centru informatic al serviciilor secrete din Bovarî- TASS

Rușii au bombardat Moscheea Sultanului Suleiman

Armata lui Vladimir Putin bombardat o moschee din orașul Mariupol. De frica războiului, peste 80 de cetățeni, inclusiv copii, se ascundeau pentru a scăpa cu viață din aceste atacuri sângeroase. Chiar dacă civilii sunt în pericol, Rusia dă vina pe Ucraina pentru că a eșuat evacuarea oamenilor din țară.

Citeste si: O ucraineancă a mers 17 kilometri cu câinele său bătrân pe umăr: „Nu l-am putut abandona. Face parte din familie”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Peste 80 de adulţi şi copii se ascund acolo de bombardamente, inclusiv cetăţeni ai Turciei”, a anunțat Ministerul de Externe.

Autoritățile nu au anunțat încă dacă sunt victime

Potrivit Ministerului de Externe, în moscheea bombardată de ruși se aflau 80 de adulți și copii, dar nu s-a anunțat momentan dacă au existat victime în urma atacului. Cu toate astea, Rusia neagă că armata i-ar ataca pe civili.

Citeste si: O mamă își plânge fiul, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara înainte de a fi doborât: ”Îmi cer scuze poporului ucrainean”

Deși este îndemnat să renunțe și să predea țara, Volodmir Zelenski nu se lasă și luptă eroic împotriva forțelor lui Valadimir Putin. Toată lumea speră că se va face pace, iar oamenii se pot întoarce la o viață normală.

Noi negocieri pentru pace, doar după un acord de încetare a focului

Orice negocieri de pace cu Rusia pot începe doar după stabilirea unui acord de încetare a focului între Kiev şi forţele Moscovei, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, relatează BBC.

Citeste si: Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni pentru Rusia: Acestea vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global

Președintele Ucrainei a afirmat că aproximativ 1.300 de militari ucraineni au fost ucişi de când a început invazia Rusiei în Ucraina şi a calificat răpirea primarului din Melitopol de către forţele ruse ”o crimă împotriva democraţiei”.

"Diplomaţii noştri lucrează în acest sens şi au discutat despre unele puncte ale unei posibile agende între noi şi Federaţia Rusă. Vreau ca acest lucru să se materializeze şi, în ceea ce priveşte procesul de încheiere a războiului, procesul de pace 100% trebuie să înceapă cu încetarea focului", a afirmat Zelenski.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Culorile steagului Ucrainei au fost proiectate pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona. Ambasadorul rus și-a ieșit din minți

Zelenski a spus că este deschis să poarte discuţii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi a adăugat că a discutat cu premierul israelian, Naftali Bennett, despre posibilitatea ca negocierile să aibă loc la Ierusalim.

Zelensky spune că ”se bucură să vadă semnale din partea Federaţiei Ruse. În ultimii 12 ani, nu am auzit niciodată cuvinte despre posibilitatea unui dialog”, a specificat el.

Zelenski: Încă trebuie să rezistăm

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de "timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război" care a venit la noi în această ţară şi transmite: "încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm". El adaugă că le repetă mereu prietenilor Ucrainei şi partenerilor din străinătate că "ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina, pentru ucraineni", întrucât nu este vorba doar despre Ucraina. Zelenski a acordat distincţia "Erou al Ucrainei", post-mortem, pentru prima dată unei femei, medic militar care a îngrijit soldaţi în regiunea Sumî.

Citeste si: Zelenski a fost îndemnat de premierul Naftali Bennett să se predea în fața rușilor. Ce decizie a luat președintele Ucrainei

Zelenski a afirmat, într-o înregistrare video postată pe Facebook în noaptea de sâmbătă spre duminică, faptul că a avut loc o întâlnire de urgenţă a Consiliului Regional Herson, iar 44 de deputaţi au decis că regiunea Herson face parte din Ucraina şi că "acolo nu este locul niciunei pseudo-republici".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si