Există temerea că trei sute de oameni au murit în bombardamentul rusesc asupra teatrului dramatic din orașul Mariupol, potrivit celor mai recente estimări făcute de autoritățile locale ucrainiene.

Citeste si: A murit naționalistul rus Vladimir Jirinovschi, cel care a prezis că Rusia va invada Ucraina

Potrivit BBC News, primăria din Mariupol a lansat vestea sumbră, bazându-se pe relatările martorilor oculari, dar informațiile nu pot fi confirmate independent.

„Din datele care au venit de la martorii oculari reiese că aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic din Mariupol în urma atacului cu bombă al unui avion rusesc”, a transmis primăria Mariupol pe Telegram.

Citeste si: Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

Anterior, se știa că adăpostul împotriva bombelor din Teatrul Dramatic Mariupol ar fi rezistat rachetelor rusești și că majoritatea celor care se ascundeau în teatru ar fi supraviețuit.  

Situație disperată în orașul asediat Mariopol

Informațiile care vin Mariupol sunt extrem de puține și foarte dificil de verificat. La mai bine de o săptămână de la atac, rămâne neclar câți oameni se aflau în teatru în acel moment.

Estimări făcute de consiliul orașului și de civili intervievați de BBC, precum și de grupul de campanie Human Rights Watch sugerau că între 500 și 1.000

de persoane se adăposteau în clădire cu câteva zile înainte de atac.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Televiziunea de stat din Rusia a difuzat imagini apocaliptice din Mariupol. Incredibil ce a putut să spună prezentatoarea

Rusia neagă că a bombardat teatrul din Mariupol, deși atacurile sale asupra nenumăratelor clădiri rezidențiale și a altor facilități non-militare, școli și spitale au fost bine documentate în toată Ucraina.

Citeste si: Ziua 30 în războiul Rusia-Ucraina. Ofensiva rusă a ajuns într-un "punct mort"

Consiliul orășenesc Mariupol a publicat o scrisoare disperată în care cere ajutor subliniind că „sunt din ce în ce mai mulți oameni care mor de foame”. Au existat, de asemenea, rapoarte despre zeci de oameni răpiți de soldații ruși în timp ce înaintează în oraș.

Se crede că zeci de mii de civili sunt captivi în orașul-port de la Marea Azov, din sudul Ucrainei, în condițiile în care orașul e lipsit de apă curentă și electricitate de mai multe săptămâni, cu puține provizii de hrană și medicamente. Și atunci nu avem unde să mergem.”

Teatrul din Mariupol distrus de bombardamentele rușilor: "Erau o mie de oameni acolo"

Rușii au bombardat în 16 martie clădirea teatrului dramatic din Mariupol, deși aceasta se afla izolată în mijlocul unui parc, iar oamenii au scris cu litere mari pe asfat cuvântul "copii" pentru a-i avertiza pe invadatori că acolo se adăpostesc mame cu copii.

Imagini din satelit arată că ucrainenii au scris pe trotuarul din fața și din spatele Teatrului Dramatic din Mariupol cuvântul ”DETI” (copii), ca forțele ruse să nu lanseze atacuri asupra clădirii în care se refugiaseră sute de oameni.

În cursul următoarei dimineți de după atac, a început o  operațiune frenetică de salvare de sub dărâmături  a supraviețuitorilor, în ciuda faptului că luptele stradale cu rușii au continuat.

Echipele uncraineene au încercat să ajute civilii, inclusiv sute de copii, să iasă din adăpostul subteran aflat sub teatrul distrus.

Cine este vinovat pentru atacul asupra teatrului din Mariopol

Potrivit oficialilor militari ucraineni, în spatele bombardamentelor barbare asupa orașului Mariupol este generalul-colonel Mihail Mizințev, cel care a făcut același lucru în Siria în urmă cu cinci ani.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

El este cunoscut acum ca „măcelarul din Mariupol”, relatează The Times.

Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

Mizințev are 59 de ani și este șeful Centrului Național pentru Coordonarea Apărării, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a conduce operațiunile militare ale Rusiei.

El a ordonat bombardarea maternității, spitalului de copii, teatrului, caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum a distrus orașele siriene ”, spun oficialii de la Kiev.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si