Potrivit consiliului local din Mariupol, armata rusă foloseşte „brigăzi speciale” care adună şi incinerează cadavrele civililor ucişi.

Ce se întâmplă în Mariupol e o tragedie pe care lumea nu a mai întâlnit-o de pe vremea lagărelor de concentrare naziste ”, a declarat primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko.

Tot oraşul nostru a devenit un lagăr al morţii ”, a adăugat primarul Mariupolului.

Citeste si: Incendierea și îngroparea deșeurilor, infracțiuni care pot duce la închisoare

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Zeci de mii de civili ar fi murit în Mariupol, conform consilierilor locali din localitate.

Război Rusia-Ucraina, ziua 42. Rușii atacă mai multe orașe din regiunea Harkov și anunță "asaltul final" în Mariupol

Război Rusia-Ucraina, ziua 42. Trupele ruse îşi continuă miercuri ofensiva spre orașele Izium, Sloviansk şi Barvinkove, din regiunea Harkov, oraşe-cheie în ofensiva rusă spre Doneţk şi Lugansk. Continuă tentativele armatei ruse de a lua cu asalt orașul-ruină Mariupol.

Între timp, ONU a documentat decesul a 1.480 de civili în Ucraina de la invazia Rusiei în data de 24 februarie, cărora li se adaugă 2.195 de civili răniţi.

Război Rusia-Ucraina, ziua 42.  Principalele eforturi militare ruse se concentrează pe pregătirea unei ofensive pentru a stabili un c ontrol total asupra teritoriilor regiunilor Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, şi Mariupol, în sud, precizează miercuri Înaltul Comandament al armatei ucrainene.

Citeste si: VIDEO| În vreme ce prețul uleiului îi face pe cumpărători să găsească alternative, un producător din Cluj se mândrește cu clientela fidelă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat miercuri, într-o alocuţiune rostită în parlamentul irlandez, că  Rusia "utilizează foamea ca armă"  şi ca "instrument de dominare", blocând porturile Ucrainei, un important exportator de cereale.

Zelenski a acuzat Rusia că vizează în mod conştient civili, indicând că 167 de copii au murit de la începutul invaziei ruse din Ucraina. El a adăugat că "toate atrocităţile comise la Mariupol", unde "nicio clădire nu este intactă" şi unde "morţii sunt îngropaţi în curţile dintre blocuri", "încă nu sunt cunoscute".  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si