O cafenea din Florența a primit o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de euro din cauza unui client, care nemulţumit de preţul unei cafele, a sunat la poliție. A ajuns să reclame fapta după ce a sesizat că a fost taxat cu 2 euro (1,70 lire sterline) pentru ceaşca de cafea, una decofeinizată, servită în cafeneaua Ditta Artigianale, în centrul orașului toscan.

Citeste si: Val de infecţii digestive în România. Enterocolitele şi toxiinfecţiile, printre cele mai răspândite în rândul copiilor

Clientul a reclamat că nici prețul nu era afișat în meniul din spatele tejghelei. Tocmai această eroare a pus în dificultate proprietarul, neavând o justificare prin care să scape de amendă, în ciuda faptului că barul este celebru pentru calitatea produselor sale, ba mai mult, a fost desemnat câştigător în mai multe competiţii de profil.

Ce reacție a avut proprietarul cafenelei din Florenţa

Francesco Sanapo, proprietarul Ditta Artigianale, şi-a exprimat opinia după ce s-a pricopsit cu amenda inexplicabil de mare. Acesta s-a adresat internauților pe reţelele de socializare, apărându-şi afacerea cu mai mult argumente. Sanapo a afirmat că toată cafeaua folosită provine dintr-o mică plantație din Mexic și  „este pregătită cu mare grijă de baristi”. Acesta a susținut că prețul cafelei era afișat totuşi într-un meniu digital, disponibil clienţilor.

O cafenea a primit o amendă uriașă, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde espresso prea scump

Citeste si: Mai mulți medici şi farmacişti acuzaţi de falsificarea a 4.000 de reţete medicale au fost achitaţi. Hotărârea a venit la 10 ani, după prescrierea faptelor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

„M-au amendat pentru că cineva s-a simţit jignit pentru că a plătit 2 euro pentru o cafea decofeinizată [care implică un proces de extracție a apei].

Poți să crezi asta?",  a declarat Sanapo, într-un videoclip, în timp ce ținea în mână o notificare de la poliție.   „Chiar și astăzi, cineva se poate ofusca atât de mult încât să cheme poliția, care consideră că greșim din cauza unei legi învechite. Această lege trebuie schimbată pentru că altfel 99,9% din baruri și restaurante s-ar încurca cu ușurință în ea.”

Care este prețul unui espresso în Italia

În Italia, costul mediu al unei cafele de tip espresso este de 1 euro, cu toate că, peste 70% dintre baruri au crescut prețurile la începutul anului din cauza problemelor lanțului de aprovizionare și a recoltelor slabe. Grupurile de consumatori au avertizat că prețul unui espresso ar putea crește la o medie de 1,50 euro în acest an.

Sanapo a declarat că Ditta Artigianale a fost descrisă pe Facebook drept   „prima cafenea italiană dedicată cafelei de calitate”  şi privită oarecum ca fiind   „revoluționară”  pentru că cereau 1,50 euro pentru un espresso, la deschiderea barului, în anul 2013.

Citeste si: Klaus Iohannis și premierul Portugaliei, vizită la batalionul NATO din Caracal

„A existat o reacție negativă și pozitivă, dar până acum nu fusesem niciodată amendat”,  a declarat el. 

„Nimeni nu mai ar trebui să fie scandalizat că plătește 2 euro pentru un espresso”,   a adăugat el, invocând creșterea costului materiilor prime, relatează  The Guardian

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Filiala din Florența a Confartigianato, o asociație pentru întreprinderile mici, a apărat cafeneaua.  „Această întâmplare mă amărește profund”,   a afirmat președintele acesteia, Alessandro Vittorio Sorani.   „Se depune multă muncă pentru a produce un produs de calitate. Calitatea dă roade și aduce beneficii tuturor.”

Unii dintre clienții barului au sărit de asemenea în apărarea poprietarului. „Dacă acest client ar merge la Londra, preţurile de acolo l-ar face să cheme şi FBI-ul”, este comentariul unuia dintre internauți pe facebook pe Facebook.

Citeste si: Tragedie în Italia: O mașină fără șofer a omorât un copil de 4 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si