Vladimir Putin a transmis „cele mai profunde condoleanțe” după moartea lui Mihail Gorbaciov, în ciuda faptului că ultimul lider al Uniunii Sovietice ar fi fost „supărat” de invazia Ucrainei.

Citeste si: A murit Mihail Gorbaciov, președintele sovietic care a dărâmat Cortina de Fier

Vladimir Putin a întrerupt orice comunicare cu  Mihail Gorbaciov  după începerea războiului din Ucraina.

Analiștii de politică externă au remarcat că marea contribuție a lui Mihail Gorbaciov în încheierea pașnică a Războiului Rece este anulată de actualul lider rus, potrivit Mirror.

Mihail Gorbaciov, un lider luminat al URSS

Mihail Gorbaciov, ultimul președinte sovietic, a încheiat acorduri de reducere a armelor cu Statele Unite și parteneriate cu puterile occidentale pentru a înlătura Cortina de Fier care divizase Europa de la al Doilea Război Mondial și pentru a aduce reunificarea Germaniei.

Citeste si: "Al treilea război mondial" a început deja, anunta televiziunea rusă

În timp ce Gorbaciov este susținut în străinătate pentru că a adus reforme democratice și „glasnost”- deschidere, popularitatea sa este controversată în Rusia, fiind acuzat că a determinat prăbușirea Uniunii Sovietice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

mihail gorbaciov

Mihail Gorbaciov, supărat după invazia Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

Putin: Dezmembrarea URSS, „cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului al XX-lea 

Vladimir Putin a numit sfârşitul Uniunii Sovietice drept „cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului al XX-lea.

Cu toate acestea, Putin i-a transmis lui Gorbaciov mesaje de felicitare la zilele onomastice și acum și-a exprimat regretul pentru trecerea lui în neființă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Mâine, președintele va trimite o telegramă de condoleanțe familiei și prietenilor săi”. 

gorbaciov putin

Vladimir Putin vrea să întoarcă eforturile lui Gorbaciov de a pune capăt URSS

[Sursa foto: Twitter]

Gorbaciov: Este un război între frați

Mihail Gorbaciov a fost „supărat” de invazia Ucrainei, despre care a spus că îi distruge „munca vieţii”, potrivit jurnalistului Alexei Venediktov, un apropiat al fostului președinte sovietic.

Și jurnalistul maghiar Zolcer Janos, autor al volumului „Secretele lui Gorbaciov”, a afirmat, într-un interviu recent că fostul lider al Kremlinului, 91 de ani, condamnă războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. 

„Vorbesc des cu Mihail. El a condamnat de la început războiul Rusiei împotriva Ucrainei în cei mai puternici termeni posibili”, a declarat scriitorul maghiar.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul asasinatului Dariei Dughina. Ce susțin rușii

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„El crede că totul este un război între frați. Tatăl său era rus, iar mama sa, ucraineană. Pe lângă el, există zeci de mii de alți oameni cu o situație familială similară. Dacă ar fi după el, războiul s-ar opri imediat”, a completat Zolcer.

În ultima perioadă, Gorbaciov ar fi încercat în repetate rânduri să-l contacteze telefonic actualul președinte Vladimir Putin: „Dar nu i-a răspuns niciodată și nici nu l-a sunat înapoi”.

Citeste si: Zelenski spune că rușii vor fi împinși dincolo de granițe. A început contraofensiva armatei Ucrainei

Gorbaciov este trist că Rusia a decis să intre în război, mai spune Zolcer, potrivit Libertatea.ro: „El însuși a lucrat timp de șapte ani pentru a pune capăt Războiului Rece. Dar, prin declanșarea războiului, toate acestea au fost distruse”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si