Rusia vrea să forțeze cât mai rapid anexarea noilor teritorii ocupate, în urma unor referendumuri trucate, astfel încât să justifice orice tip de acțiune distructivă la adresa Ucrainei, ca și s-ar afla în legitimă apărare.

Citeste si: Război în Ucraina. Ce teritorii mai ocupă Rusia în acest moment

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că este "esenţial" ca separatiştii susţinuţi de Moscova în Ucraina să organizeze referendumuri în urma cărora regiunile lor să adere la Rusia, relatează Reuters.

Separatiștii pro-ruși din Donețk și Lugansk au convenit luni să-şi sincronizeze eforturile pentru organizarea referendumurilor privind aderarea la Rusia.  

Medvedev grăbește referendumurile din Donbas

Autoritățile instalate de Moscova în regiunea ocupată Herson au decis să organizeze un referendum privind alipirea la Rusia și au cerut Kremlinului să își dea acordul cât mai curând posibil, a declarat marți șeful separatist al regiunii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Într-o postare pe social media, Dmitri Medvedev a spus că a face în aşa fel ca autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk să devină oficial parte a Federaţiei Ruse constituie un pas vital în protejarea intereselor lor şi ar putea justifica şi mai mult

utilizarea forţei militare de către Rusia pentru a le proteja.

"Referendumurile în Donbas sunt esenţiale, nu numai pentru protecţia sistematică a rezidenţilor din DNR şi LNR şi alte teritorii eliberate, ci şi pentru restabilirea dreptăţii istorice", afirmă Medvedev într-o postare pe Telegram.

"O intruziune pe teritoriul Rusiei este o crimă"

Medvedev, în prezent vicepreşedintele puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, susţine că Moscova ar trebui să permită acestor regiuni (ucrainene) să se alăture Rusiei, întrucât aceasta ar oferi Kremlinului o justificare în plus pentru utilizarea forţei militare în Ucraina.

"O intruziune pe teritoriul Rusiei este o crimă şi ne va permite să utilizăm toate forţele de autoapărare', a declarat Medvedev.

"Iată de ce Kievul şi Occidentul se tem de aceste referendumuri. Acesta este motivul pentru care ele trebuie organizate", susţine el.

Alipirea celor două regiuni la Federaţia Rusă va schimba complet vectorul dezvoltării Rusiei pentru decenii. Şi nu doar al Rusiei. Pentru că după organizarea referendumurilor şi integrarea celor două entităţi în componenţa Federaţiei Ruse transformarea geopolitică în lume capătă un caracter ireversibil, scrie fostul preşedinte în postarea sa din Telegram.

Nu mai puţin important este faptul, afirmă el, că după modificarea Constituţiei, niciun viitor lider al Rusiei, niciun responsabil rus nu va putea anula decizia alipirii celor două regiuni la Federaţia Rusă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si