Marele artist, Dan Spătaru a lăsat în urma sa unele dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul românesc. Cea mai cunoascută piesă din cariera marelui cântăreţ este „Drumurile noastre”, pe care cu siguranță toți românii o îndrăgesc.

Dan Spataru ar fi împlinit 83 de ani

Pe 2 octombrie 2022, Dan Spătaru ar fi împlinit 83 de ani. Marele artist a părăsit în septembrie 2004.

Dan Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în Aliman, Constanța și s-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct. Interpretul român a lăsat în urmă un adevărat tezaur. Piesele interpretate de el reprezintă cea mai importantă avere lăsată în urmă. A mai lăsat o soție îndurerată, Sida și o fiică, dar și o nepoțică, care are mari șanse să îi urmeze în carieră.

Când avea doar 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii ai familiei s-au mutat la Medgidia la o mătușă. Aici Dan a făcut liceul și a început cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocaș. A jucat la „Progresul”, apoi la „Știința București”. Însă, în anul III la „Facultatea de Educație Fizică și Sport” a trebuit să se lase de fotbal,doarece  avea hernie de disc.

Marele cântăreț s-a dedicat în totalitate școlii și muzicii. Dan Spătaru era student când a început să cânte la „Casa Studenților” în anul 1962. El a început mai întâi cu muzică italiană, care era la modă la acea vreme.

Citeste si: 121 de ani de la nașterea lui Louis Armstrong. Care sunt cele mai cunoscute melodii ale celebrului cântăreț de jazz

Compozitoarea Camelia Dăscălescu a fost prima care l-a remarcat pe artist. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Astfel, primul mare succes l-a avut cu melodia „Măicuța mea”, de Temistocle Popă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Pământul ar urma să fie lovit în următoarele ore de o furtună geomagnetică. Ce spun oamenii de știință- wowbiz.ro

Aproape toate melodiile interpretate de Dan Spătaru au fost șlagăre. Acestea sunt îndrăgite și astăzi de românii din toate generațiile. Artistul ne-a lăsat şlagăre memorabile, precum: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile noastre”. Mulți nu știu că Dan Spătaru a bătut, în Cuba, recordul la aplauze: mai exact 16 minute și 19 secunde.

Dan Spătaru ar fi împlinit 83 de ani. Maestre, nu vei fi uitat niciodată

Dan Spătaru ar fi împlinit 83 de ani. Maestre, nu vei fi uitat niciodată

Citeste si: Vedetele internaționale donează pentru sprijinul asistenței medicale din Ucraina. Printre ele se regăsesc și Harry Styles și Ed Sheeran

Dan Spătaru a vândut de-a lungul anilor, zeci de milioane de discuri în Europa de Est, în special în Rusia, unde a jucat și în câteva lungmetraje. Iar cântecele sale, “Țărăncuță, țărăncuță”, “Măicuța mea”, “Trecea fanfara militară” ori “Drumurile noastre”, se dovedesc ascultate de români chiar și în prezent.

Marile iubiri ale regretatului artist, Dan Spătaru

Multe zvonuri s-au auzit despre  povestea de dragoste dintre Dan Spătaru şi Pompilia Stoian, o cântăreață tânără și cu o frumusețe aparte.

Pompilia Stoian a recunoscut public că l-a iubit mult pe Dan Spătaru, colegul ei de scenă, alături de care a cântat în anii ‘60. Însă acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte ca Dan să se însoare cu Sida, mai exact în anul 1974.

Însă, povestea dintre cei doi s-a încheiat trist, deoarece Pompilia s-a căsătorit cu altcineva, iar în 1968 şi-a urmat soţul în Germania. Căsnicia acesteia nu a durat decât trei ani şi ulterior avea să afle cât de mult a suferit Dan Spătaru după ea.

Citeste si: Actorul Alexandru Arșinel se află la Terapie Intensivă

Citeste si: Gabriel Trifu, adevărul său despre divorțul de Catrinel Sandu: „Ce o interesa pe ea cel mai tare era cum va fi privită aici în România vizavi de divorțul nostru.”- kfetele.ro

Citeste si: Cu ce se ocupă, de fapt, Medana, soția lui Alin Oprea: „Eu am avut întotdeauna propriile mele afaceri”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Am aflat de la o prietenă că, în ziua în care m-am căsătorit, Dan a fost la biserică. Era răvăşit şi vorbea cu voce tare: «Pe mine cui mă laşi?”, povestea Pompilia, interpreta unui şlagăr extrem de popular, “Prieten drag” (1966).

Dan Spătaru ar fi împlinit 83 de ani. Maestre, nu vei fi uitat niciodată

Dan Spătaru ar fi împlinit 83 de ani. Maestre, nu vei fi uitat niciodată

După o vreme, artistul şi-a găsit marea dragoste, pe Sidonia, care i-a dăruit şi o fiică, Dana.

Dan Spătaru ar fi împlinit astăzi 83 de ani însă, chiar dacă nu mai este printre noi, ne putem bucura în continuare de șlagărele sale minunate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si