Anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie la Rusia este o chestiune de ore, după ce referendumurile organizate în aceste zone au fost validate. Liderii puși de ruși în fruntea regiunilor au plecat la Moscova, pentru a cere în mod oficial alipirea teritoriilor la Federația Rusă.

Parlamentul rus urmează să adopte prin vot anexarea

Ei urmează să fie primiţi de către preşedintele rus Vladimir Putin, în vederea efectuării anexării teritoriilor ucrainene la Rusia.

Procesul anexării celor patru zone aflate sub control rus din Ucraina s-a accelerat în ultimele zile, prin organizarea în pripă a unor ”referendumuri”- respinse drept o ”mascaradă” şi un ”simulacru” de către Kiev şi susţinătorii săi din Occident.

Citeste si: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru ucraineni: ”Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi"

Parlamentul rus urmează să adopte prin vot în zilele următoare un text care oficializează anexarea.

Pregătiri la Moscova

De asemenea, Vladimir Putin urmează să susţină vineri un discurs în faţa deputaţilor şi senatorilor ruşi, reuniţi, la Moscova.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Anunț de la Kremlin: ofensiva Rusiei va continua până la controlul total al regiunii Donețk

În Piața Roșie din Moscova sunt instalate scene și tribune pentru presupuse celebrări populare, care ar urma să aibă loc în acest weekend.

Unii analiști se așteaptă ca liderul de la Kremlin să închidă granițele țării, să anunțe mobilizarea generală sau să dea un ultimatum Ucrainei, să părăsească regiunile unde au fost organizate aşa-zisele referendumuri.

Citeste si: Anunț de la Kremlin: ofensiva Rusiei va continua până la controlul total al regiunii Donețk

Ca să scape război, zeci de mii de ruși continuă să ia cu asalt frontierele încă deschise ale Rusiei. În punctul de trecere a frontierei cu Georgia, traficul rutier a fost blocat ieri ore în șir, din cauza numărului mare de oameni care voiau să scape de mobilizare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si