Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, Rusia a tras 55 de rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 31 octombrie, transmite The Kyiv Independent.

Citeste si: Zelenski: "Rusia şantajează lumea cu foametea”

Unele dintre rachete au lovit puncte de infrastructură energetică, inclusiv în Kirovohrad, regiunile Cernăuți și Kiev.

Este pentru prima dată când forțele ruse de ocupație atacă regiunea Cernăuți, potrivit Timpul.md.

Explozii puternice în Kiev

Mai multe explozii s-au auzit la Kiev, luni dimineața, în jurul orei 8.00. Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, forțele ruse au lovit locurile de infrastructură energetică, ceea ce a provocat întreruperi de alimentare cu apă și energie în mai multe cartiere din capitala Ucrainei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Forțele ruse au avariat o instalație energetică care furnizează energie la aproximativ 350.000 de apartamente.

Au fost raportate explozii și la Harkov. Primarul celui mai mare oraș din Ucraina după Kiev, Ihor Terekhov, a declarat că Rusia „a lovit o infrastructură critică din oraș”.

Potrivit guvernatorului regiunii, Oleh Siniehubov, regiunea a fost lovită de rachete C-300 de la Belgorod, orașul Rusiei la granița cu Ucraina, lângă orașul Harkov.

Atacuri cu rachete la Cernăuți

Administrația regională a zonei Cernăuți a raportat că un punct de infrastructură critică din regiune a fost lovit de Rusia, iar părți din regiune se confruntă acum cu întreruperi de curent.

Au fost atacuri puternice și în regiunea Zaporojie, din sud-estul Ucrainei. În prezent, orașul nu are energie electrică, potrivit primarului interimar Anatolii Kurtiev.

El a spus că cel puțin unele districte se confruntă cu întreruperi de curent. Se pare că unele cartiere ale orașului au reușit deja să restabilească alimentarea cu energie electrică.

Guvernatorul regiunii Kirovohrad Andrii Raikovych și guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, au raportat, de asemenea, greve la instalațiile energetice din regiunile lor.

cernauti

Cernăuți, lângă granița Ucrainei cu România

[Sursa foto: Twitter]

"Rusia luptă împotriva civililor"

"Teroriştii ruşi au lansat, încă o dată, un atac masiv împotriva instalaţiilor sistemului energetic în mai multe regiuni", a transmis un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, în timp ce altele şi-au atins ţinta", a adăugat el.

"O altă serie de rachete ruseşti loveşte infrastructura critică a Ucrainei. În loc să lupte pe câmpul de luptă, Rusia luptă împotriva civililor", a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

"Nu justificaţi aceste atacuri numindu-le 'răspuns'. Rusia face asta pentru că încă mai are rachete şi voinţa să omoare ucraineni", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat la rândul său că rachetele au lovit infrastructura energetică la Kiev şi în alte oraşe, provocând întreruperi de electricitate şi apă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si