În același timp, SUA a spus că Rusia are o „cruzime deliberată” în războiul pe care l-a declanșat în luna februarie în Ucraina.

Experții din SUA în domeniul informațiilor spun că în următoarele luni va fi un ritm încet de lupte între Rusia și Ucraina. 

Avril Haines, director al National Intelligence, a precizat că armata ucraineană și cea rusă, vor încerca să se reaprovizioneze și să se realimenteze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, iar luptele zilnice din următoarea perioadă vor încetini.

Citește și: Decizie de ultim moment: Preţul petrolului din Rusia va fi plafonat

„Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului... și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”, a spus aceasta adăugând că se observă încercările armatei ucrainene de a rezista chiar dacă rețeaua de electricitate și alte infrastructuri au fost puternic afectate. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt... vedem lipsuri de muniție, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”,  aceasta a completat că pare ca Rusia să își epuizeze stocurile militare „destul de repede”.

Putin va merge în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a anunțat că Vladimir Putin intenționează să meargă în zonele din Ucraina pe care armata sa le-a cucerit. Încă nu se știe data exactă, dar oficialul a precizat că președintele rus va face o vizită „în curând”.

Citește și: Vladimir Putin consideră că Occidentul este vinovat de continuarea atacului asupra Ucrainei. Ce a discutat cu Scholz

„Putin va vizita Donbas în curând”, a spus Peskov, citat de TASS.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, acuză Rusia de „cruzime deliberată” în războiul cu Ucraina și susține că Moscova vizează în special civilii, catalogând acest fapt drept „cruzime deliberată”, citează Reuters. 

Cu o cruzime deliberată, Rusia pune în vizorul său civilii și țintele civile ”, a spus Austin la Forumul național de apărare Reagan din Simi Valley, California.

Atacurile rusești au lăsat copii morți, școli distruse și spitale distruse ”, a mai completat acesta.

Citește și: Putin ia în calcul să-l elimine pe Lukașenko dacă Belarus nu trimite trupe în Ucraina- surse


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si