O adevărată isterie s-a creat pe internet în jurul aplicației care modifică selfie-urile și le transformă în avatare. De la adolescenți și până la vedete internaționale, cu toții își postează în aceste zile portretele digitale. Fenomenul nu e însă ocolit de controverse. Pe lângă specialiștii în securitate cibernetică și artiști, mai nou și medicii esteticieni trag un semnal de alarmă- oamenii le calcă deja pragul ca să arate precum avatarul generat de algoritm.

Interesul general, stârnit de aplicația „minune”

Asta au făcut milioane de internauți în ultimele zile. Prinși în mrejele inteligenței artificiale, cu toții au fost curioși să vadă cum ar arăta într-o lume digitală. Însă, numărul uriaș de utilizatori a stârnit controverse. Cel mai adesea, specialiștii în securitate cibernetică au reclamat riscurile la care ne supunem când ne dăm acordul pentru prelucrarea imaginilor.

Citește și: Trei tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina

Controverse în rândul folosirii aplicației

Există însă și persoane care nu-și pun încrederea în aplicație, din diferite motive: „Principalul lucru de care m-aș îngrijora ar fi faptul că ei colectează date despre tiparele de comportament. Dacă mi-aș instala aplicația, aș apela la setări cât mai restrictive cu putință”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

De asemenea sunt și capcane mai puțin evidente. Aplicația poate deschide calea către complexe fizice, crede un celebru medic estetician din State. Într-un interviu acordat publicației americane TMZ, Terry Dubrow a mărturisit că deja două persoane i-au călcat pragul, cerându-i să arate ca avatarul lor.

Citește și: 3 trucuri pentru Instagram în 2022

Cum funcționează aplicația?

De altfel, aplicația dezvoltată de o companie din California a atras prin faptul că a introdus denumirea de „avatare magice”. Contra sumei de 20 de lei, algoritmul generează 5 portrete diferite, care păstrează trăsăturile reale, însă elimină complet defectele și adaugă fundaluri fanteziste. O altă problemă a fost ridicată chiar de artiști, care spun că aplicația nu face decât să fure meritele creatorilor de conținut vizual digital.

Citește și: Realitatea imaginilor din social media. O vedetă împărtășește adevărul despre pozele ,,perfecte'' din online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si