Conform jurnaliștilor de la Gazzetta di Reggio, bărbatul în vârstă de 94 de ani a fost profesor de limba italiană și a trăit o viață izolată de familie și prieteni în timpul pandemiei. Testamentul său a fost scris cu o lună înainte ca acesta să se stingă din viață.

Testamentul a fost scris într-un mod ciudat, cu un limbaj neclar, fapt surprinzător având în vedere profesia decedatului. O expertiză grafologică a confirmat că testamentul a fost semnat de către bătrânul decedat, datând din 10 februarie 2021, astfel încât s-a exclus ipoteza unui fals.

Citește și: Un englez va petrece ani buni în spatele gratiilor după ce a plătit cu bani falşi într-un club. În timpul procesului i s-a refuzat dreptul la avocat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cu toate acestea, judecătorul pentru audiențe preliminarii a decis să trimită cazul în instanță, având în vedere circumstanțele în care testamentul a fost redactat și izolarea la care bărbatul a fost supus. Nepoata și strănepoata pensionarului, care s-au constituit parte civilă, au declarat că îngrijitoarea moldoveancă l-a izolat complet în ultimul an de viață, împiedicându-le să comunice cu el prin telefon sau să-l viziteze.

Moldoveanca a organizat înmormântarea bătrânului fără să anunțe familia de moartea sa

Mai mult, chiar și un prieten de-o viață al profesorului a declarat în timpul investigațiilor că nici el nu a reușit să-l contacteze și a aflat despre moartea acestuia numai din ziare. După moartea bărbatului, moldoveanca în vârstă de 51 de ani, apărată de avocatul Alessandro Gabellone, a prezentat testamentul la carabinieri, în care era desemnată ca unică moștenitoare a bunurilor acestuia: un cont bancar cu 300.000 de euro și o casă în centrul orașului Ferrara.

Citește și: Dragostea ucide! O româncă a vrut să-și înjunghie iubitul pentru că bănuia că o înșală

Mai mult, moldoveanca nu a anunțat familia despre deces și a organizat singură transferul trupului neînsuflețit pentru înmormântare.

Îngrijitoarea este acuzată că l-a manipulat pe bărbat să-și modifice testamentul, după ce l-a izolat complet în timpul pandemiei. Procesul va începe pe 13 iulie și va analiza circumstanțele în care s-au produs evenimentele. Familia speră să primească moștenirea înapoi, în timp ce badanta susține că a acționat în interesul bărbatului.

Citește și: Povestea unei românce, îngrijitoare în Italia, care a ajuns pe străzi după ce a fost dată afară de la muncă. Femeia dormea într-o stație de autobuz


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si