Regele şi regina au ajuns la Westminster Abbey cu puţin timp înainte de ora stabilită şi au fost nevoiţi să aştepte în trăsură pentru ca ceilalţi invitaţi să se adune. În schimb, William și Kate, Prinţul şi Prinţesa de Wales, care au fost însoţiţi de copiii lor, Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis, au întârziat şi au intrat în procesiunea regelui în Westminster Abbey, alăturându-se acestuia după ce a fost iniţiată procesiunea.

Citește și: VIDEO- Cine este Alexandru Tătar, pălincarul care l-a întâlnit pe Regele Charles în urmă cu mai mulți ani? „Am vrut să îi dovedesc pălinca mea ce aromă are”

Un expert în citirea buzelor a declarat pentru jurnaliștii de la Sky News că înainte de ceremonie, regele a făcut o plângere: “Nu putem fi niciodată la timp. Da, sunt... Este ceva negativ. Întotdeauna există ceva... Este plictisitor”.

Potrivit programului, William şi Kate erau aşteptaţi să ajungă la Westminster Abbey pentru ceremonie la ora locală 10.45, în timp ce Charles şi Camilla urmau să sosească mai târziu, la ora 10.53.

Charles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii! Cum a fost la ceremonia de încoronare

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii, sâmbătă, 6 mai 2023.

Momentul istoric i-a ținut cu sufletul la gură pe oamenii din întreaga lume. Iată ce s-a întâmplat la încoronarea Regelui Charles al III-lea!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

2.200 de personalități- membrii familiei regale, președinți, dar și alte personalități au fost pe lista cu invitați pentru slujba de încoronare. Rând pe rând, toți și-au ocupat locurile în Westminister Abbey.

Citește și: FOTO: Kate Middleton și Prințesa Charlotte și-au asortat diademele de cristal la încoronarea Regelui Charles al III-lea

La 10 și jumătate, ora Marii Britanii, Regele Charles al III-lea și regina consoarta Camilla au plecat de la Palatul Buckingham către Westminster Abbey in caleasca de stat de la jubileul de Diamant al reginei Elisabeta a doua. Incoronarea a fost un moment istoric, incarcat de simbolism cu mai multe etape.

Slujba de la Westminster Abbey a început cu „Recunoașterea”, regele fiind prezentat poporului.

„Să ne rugăm pentru Charles, Regele nostru! Să recunoaștem și să îi mulțumim că își dedică viața acestei națiuni. Toți cei care ați venit aici să vă oferiți serviciile, sunteți dispuși să faceți la fel? Dumnezeu să îl salveze pe Regele Charles!”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește mai mult despre încoronarea noului monarh al Marii Britanii AICI.

Citește și: EXCLUSIV: Ce reprezintă încoronarea regelui Charles al III-lea pentru Marea Britanie/ Istoric: ”Este cel mai important moment pentru Marea Britanie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si