Bărbatul care a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău este acuzat că face parte dintr-o grupare criminală și că l-ar fi răpit vicepreședintele unei bănci, potrivit Antena 3 CNN.

Ashurov a fost pus sub acuzare în țara lui

Astfel, potrivit Parchetului din Tadjikistan, Ashurov, născut în 1980, l-a răpit, în data de 23 iunie anul curent, pe primul vicepreședinte al Orienbank, Shukhrat Ismatulloev.

Citește și: Ororile din Constanța: Anchetă deschisă după descoperirea unei tinere, văzută legată cu lanțuri pe stradă

Ashurov a fost pus sub acuzare în țara sa, potrivit presei ruse, citate de portalul deschide.md.

Bărbatul a reușit să ia arma unui polițist de frontieră și a deschis focul pe Aeroportul din Chișinău.

Bărbatul a reușit să ia arma unui polițist de frontieră și a deschis focul pe Aeroportul din Chișinău.

[Sursa foto: Captură ecran Antena 3 CNN]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Acesta ar fi venit vineri cu un zbor din Turcia, a reușit să ia arma unui polițist de frontieră și a deschis focul. De asemenea, el i-a ucis pe polițist și pe un bărbat din serviciul de securitate al aeroportului, care a încercat să-l dezarmeze.

Agresorul a fost împușcat, la rândul lui, de forțele de securitate și transportat ulterior la spital. Premierul moldovean Dorin Recean a declarat după incident că agresorul este din Tadjikistan.

Citește și: Un bărbat de 30 de ani a ajuns la spital după ce a fost agresat de doi tineri

"La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane. La

această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate  zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport", au precizat reprezentanții Guvernului de la Chișinău la momentul incidentului teribil.

Agresorul a fost împușcat, la rândul lui, de forțele de securitate și transportat ulterior la spital.

Agresorul a fost împușcat, la rândul lui, de forțele de securitate și transportat ulterior la spital.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

"Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte", au precizat oficialii moldoveni. 

Mai multe zboruri  au fost afectate, iar angajații aeroportului au fost evacuați din incinta clădirii.  

”Activitatea comercială şi zborurile la acest moment au fost întrerupte”,  a precizat Ministerul de Interne de la Chişinău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si