Primele rezultate de la Titularizare 2023 au fost  publicate! Mai puțin de jumătate din candidații din acest an au obținut notă de promovare. 

Comparativ cu anul 2021, mai mulți dintre cei care au participat la examen au obținut notă de trecere. Peste 2.600 de candidați au ieșit din sălile de examen imediat după ce au văzut subiectele.

12 cadre didactice au obținut nota 1 la examenul de Titularizare din acest an

12 cadre didactice au obținut nota 1 la examenul de Titularizare din acest an

[Sursa foto: Istockphoto.com]

12 profesori au obținut nota 1 la Titularizare

La nivel național, 12 persoane care au candidat în acest an la concursul de Titularizare au obținut nota 1. Dintre aceștia, patru candidați sunt din București.

Cel mai probabil, candidații care au obținut nota 1 au dat foaia de examen pe care ar fi trebuit să fie rezolvările goală, obținând doar punctul din oficiu.

Potrivit datelor prezentate de minister, 48% dintre candidați au obţinut note peste 7 (şapte), un procent asemănător nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) şi superior cu peste 4% faţă de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: Rezultate Titularizare 2023: Edu.ro a publicat notele obținute de profesori. Când se depun contestațiile

Rata notelor între 5 şi 7 este în creştere comparativ cu anul trecut: 33,45% faţă de 32,91%.

Din promoţia curentă, 44,99% dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte), procent relativ apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%) şi superior celui din anul 2021 (40,63%).

127 de candidaţi au obţinut nota 10 (146 în anul 2022 şi 130 în anul 2021), iar 11.321

de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.

Citește și: Titularizare 2023. Când se depun contestațiile? Model de cerere!

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alţi 26 de candidaţi au fost eliminaţi din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toţi candidaţii aflaţi în aceste situaţii nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2023- 2024.

Rata de participare la proba scrisă a fost 83,17% (din promoţia de absolvenţi ai acestui an s-au prezentat 81,70% dintre candidaţi).

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alţi 2.623 de candidaţi (9,87%) s-au retras (2.541 de candidaţi din motive personale şi 82 de candidaţi din motive medicale).

12 cadre didactice au obținut nota 1 la examenul de Titularizare din acest an

12 cadre didactice au obținut nota 1 la examenul de Titularizare din acest an

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Titularizare 2023. Ce notă trebuie să obțină candidatul pentru a promova examenul?

Condiția pentru a obține statutul de profesor titular este cea de a trece acest examen cu minimum nota 7 (șapte), pentru a obține angajarea pe perioadă nedeterminată, iar pentru perioadă determinată, aceștia trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci). 

Cele mai căutate posturi sunt cele de educatoare/profesor pentru învățământul preşcolar cu predare în limba română și posturile de educatoare/profesor pentru învățământul primar cu predare în limba română. Printre materiile predate în gimanzaiu și liceu, preferatele candidaților înscriși la examenul de titularizare sunt educația fizică și sportul, limba și literatura română și limba și literatura engleză.

Citește și: Rezultate Titularizare 2023. Notele s-au publicat! Iată cum poți verifica online rezultatele obținute


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si