Rezultate Definitivat 2023.   UPDATE: Rezultatele la Definitivat au fost publicate. Rata de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrată în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 76.97%, în creștere cu peste 6% față de anul anterior (70,80%) și cu aproape 4% față de anul 2021 (72,90%). Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 25 iulie, ora 11:00, pe site-ul dedicat, dar și în centrele de examen.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor la proba scrisă, 5.905 candidați cu medii între 8 și 10 (dintre aceștia, 117 candidați au promovat cu media 10.)

Precizăm că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Rezultate înregistrate la proba scrisă (parte constitutivă a examenului)

Proba scrisă a fost susținută în 42 de centre de examen la 105 discipline, iar lucrările au fost evaluate în 7 centre organizate la nivel naţional.

Dintre cei 8.485 candidaţi cu drept de participare, au fost prezenți la proba scrisă 8.008 candidați (94,38%), care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologia de examen:

  • au efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
  • dețin pentru anul şcolar în curs calificativul „Bine” sau „Foarte bine”;
  • au avut minimum 8 media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Dintre aceștia, 330 de candidați s-au retras, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă.

Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare, conform prevederilor metodologice.

Astfel, din totalul celor 7.672 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.029 de candidați au obținut note între 8 și 10. Dintre aceștia, 131 de candidaţi au fost notați cu 10, iar 421 de candidați au primit note între 9,50 și 9.99.

Cu note sub 5 au fost evaluate lucrările a 394 de candidați.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 25 iulie (până la ora 20:00) și miercuri, 26 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat în data de 1 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

 

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice. 

Când sunt publicate rezultatele la examenul de Definitivat? 

Rezultatele de la Definitivat vor fi publicate pe data de 25 iulie 2023, pe Edu.ro. Subiectele și baremele de corectare pot fi consultate pe  subiecte.edu.ro.  

Rezultatele finale ale examenului de Definitivat 2023 vor fi publicate pe data de 25 iulie 2023. Acestea se vor afișa la sediu, dar și pe site-ul unității de învățământ în care s-a desfășurat proba scrisă.

Rezultate Definitivat 2023: Edu.ro publică azi notele obținute la examenul de definitivare în învățământ

Rezultate Definitivat 2023: Edu.ro publică azi notele obținute la examenul de definitivare în învățământ

Candidații pot depune contestații pentru rezultatele inițiale la proba scrisă din cadrul examenului de definitivare în învățământ între 25 iulie (până la ora 20.00) și 26 iulie 2023 (până la ora 12.00).

Candidații care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ, în condiţiile prezentului articol, pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, având statutul de profesor debutant.

Pentru a putea participa la proba scrisă care a avut loc pe 19 iulie 2023, candidații au trebuit să întrunească următoarele condiții:

a. să aibă calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru activitatea desfășurată în anul școlar curent;

b. media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu să fie minim 8, dar nu mai puțin de 7 la
fiecare dintre probele respective;

c. să îndeplinească condițiile privind durata stagiului practic obligatoriu la catedră, prevăzută la
articolul 4 din OMEC nr. 5434/31.08.2020 privind aprobarea Metodologiei- cadru de organizare și
desfășurare a Examenului Național de definitivare în învățământul preuniversitar. 

Cadrele didactice care au participat la Definitivat 2023 și care nu promovează examenul au statutul de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar.

Citește și: Subiecte Definitivat 2023: La ce oră se publică baremul de corectare pe Edu.ro?

Cadrele didactice care sunt angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învățământ, statul le poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administrație din unitatea de învățământ respectivă, în condiţiile legii.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Rezultate Definitivat 2023: Edu.ro publică azi notele obținute la examenul de definitivare în învățământ

Rezultate Definitivat 2023: Edu.ro publică azi notele obținute la examenul de definitivare în învățământ

Candidații care nu promovează examenul de definitivare în învățământ, pot fi angajate în sistemul național de învățământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, având statut de  profesor debutant.

Calendar Definitivat 2023 

19.07.2023- Susținerea probei scrise 

25.07.2023- Afișarea rezultatelor inițiale 

Rezultate Definitivat 2023: Edu.ro publică azi notele obținute la examenul de definitivare în învățământ

Rezultate Definitivat 2023: Edu.ro publică azi notele obținute la examenul de definitivare în învățământ

25.07—26.07.2023- Înregistrarea contestațiilor 

26.07—31.07.2023- Soluționarea contestațiilor 

1.08.2023- Afișarea rezultatelor finale 

1.08—4.08.2023- Transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați 

7.08—18.08.2023- Validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației 

Citește și: Rezultate Definitivat 2023: Când se publică notele profesorilor, învățătorilor și educatorilor pe Edu.ro? Anunțul făcut de Ministerul Educației


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si