Cunoscută drept cea mai romantică plimbare din lume, Via dell'Amore sau" Drumul iubirii" se află între Riomaggiore și Manarola. Acesta a fost închis în 2012, după ce o alunecare de teren a rănit patru turiști și a făcut ca traseul să necesite reparații.

Prima secțiune a traseului este deschisă până pe 30 septembrie

După o renovare amplă, urmează să se redeschidă complet în iulie 2024.

Prima secțiune a traseului de drumeție îi întâmpină deja pe turiști pentru o avanpremieră de vară până la 30 septembrie. Acest traseu lung de 1 km șerpuiește în jurul unui șir de cinci sate care alcătuiesc Cinque Terre, sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO. Poteca pavată se întinde de-a lungul coastei, oferind priveliști uimitoare asupra peisajului și a mării. 

Citește și: Insula Tenerife a fost cuprinsă de incendii. Mii de localnici au fost evacuați. Elicopterele se chinuie să stingă flăcările

În prezent, trebuie să rezervați online un tur de grup de 30 de minute pentru 5 euro.

În prezent, trebuie să rezervați online un tur de grup de 30 de minute pentru 5 euro.

[Sursa foto: PixaBay]

A fost construit în timpul modernizării liniei de cale ferată dintre Genova și La Spezia, la începutul secolului XX. Lucrătorii feroviari aveau nevoie de o modalitate de a ajunge între Riomaggiore și Manarola în timp ce se construia un tunel. Poteca a fost săpată în stânca dură care străjuiește marea și legenda spune că a devenit un loc de întâlnire pentru îndrăgostiții din cele două orașe. 

Turiștii, uimiți de frumusețea regiunii Cinque Terre

În cadrul proiectului de restaurare, rocile de deasupra și de sub potecă au fost izolate cu plasă de oțel și au fost plantate 8.800 de plante pentru a consolida peisajul. De asemenea, a fost instalat un sistem de monitorizare, astfel încât să poată fi avertizată din timp orice posibilă alunecare de teren.

Citește și: Cafenea din Italia, virală după ce a taxat o clientă pentru tăierea unui sandviș în două: „Munca trebuie plătită!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Via dell'Amore este una dintre cele patru secțiuni ale Sentiero Azzuro sau "Drumul Albastru".

Via dell'Amore este una dintre cele patru secțiuni ale Sentiero Azzuro sau "Drumul Albastru".

[Sursa foto: PixaBay]

Regiunea Cinque Terre din Liguria este formată din cinci sate celebre pentru clădirile lor în culori de diamant amplasate în stâncile de deasupra mării. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este înconjurat de un parc național și aproximativ 2,4 milioane de oameni îl vizitează în fiecare an pentru a se plimba, a se plimba cu barca sau a pedala prin împrejurimile pitorești. Fiind una dintre cele mai faimoase porțiuni de coastă din Cinque Terre, Via dell'Amore este foarte populară printre vizitatori. Șirul de sate de la malul mării a luptat anul acesta împotriva turismului de masă, introducând amenzi de până la 275 de euro pentru vizitatorii care blochează traficul sau pentru pietonii care se opresc pentru selfie-uri. 

Giovanni Toti, președintele regiunii Liguria, a declarat că Via dell'Amore este "o bijuterie pentru regiunea noastră, nu doar pentru cei care o vizitează". Liguria speră să limiteze turismul excesiv prin introducerea unui sistem de rezervare pentru cei care doresc să meargă pe acest traseu.

În prezent, trebuie să rezervați online un tur de grup de 30 de minute pentru 5 euro. Există în jur de 20 de tururi de grup pe zi, între orele 9.00 și 19.00, care duc 30 de persoane de-a lungul traseului. Biletele includ, de asemenea, intrarea la Castelul Riomaggiore. Rapoartele sugerează că, dacă încercarea are succes, aceasta ar putea fi extinsă odată ce întreaga Via dell'Amore va fi redeschisă complet anul viitor.

Cât costă taxa pentru vizitarea traseului?

Via dell'Amore este una dintre cele patru secțiuni ale Sentiero Azzuro sau "Drumul Albastru". Este unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din Parcul Național Cinque Terre și leagă cele cinci sate între ele. Drumul Albastru începe de la Riomaggiore și se îndreaptă spre Monterosso al Mare, trecând prin Manarola, Corniglia și Vernazza. Traseul are o lungime de aproximativ 12 kilometri și atinge o altitudine maximă de aproximativ 200 de metri în micul sat Vernazza. Puteți parcurge întregul traseu în aproximativ cinci ore și este împărțit în patru secțiuni diferite. Via dell'Amore este prima secțiune a traseului. 

Citește și: Coreea de Nord își deschide porțile turiștilor din întreaga lume. Oamenii sunt așteptați să joace golf. Care este motivul invitației?

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Parcul Național Cinque Terre cere vizitatorilor să plătească o taxă pentru a avea acces la unele poteci ca aceasta.

Parcul Național Cinque Terre cere vizitatorilor să plătească o taxă pentru a avea acces la unele poteci ca aceasta.

[Sursa foto: PixaBay]

Parcul Național Cinque Terre cere vizitatorilor să plătească o taxă pentru a avea acces la unele poteci ca aceasta. De-a lungul traseului, există puncte de control pentru ca vizitatorii să cumpere cardul Cinque Terre Trekking Card, care vă permite să folosiți facilitățile din parc. Acesta costă 7,50 euro pentru o zi și 14,50 euro pentru două zile. De asemenea, puteți cumpăra un card care vă oferă acces la traseele de drumeție și călătorii nelimitate cu trenul Cinque Terre Express între Levanto, Cinque Terre și La Spezia. Acesta costă 18,20 euro pentru o zi, 33 euro pentru două zile și 47 euro pentru trei zile. Sunt disponibile reduceri pentru copii, persoane în vârstă și familii.

De exemplu, un zbor pe Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi pe data de 27 septembrie pentru o persoană costă 93 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si