Oleg Kononenko a petrecut nici mai mult, nici mai puțin, decât 878 de zile pe orbită. Cosmonautul rus a stabilit un nou record mondial. Iată cum arată bărbatul care a petrecut aproape trei ani în spațiu.

oleg kononenko

Oleg Kononenko

[Sursa foto: Twitter]

Oleg Kononenko, 878 de zile pe orbită

Oleg Kononenko, în vârstă de 59 de ani, a petrecut 878 de zile pe orbită. Cosmonautul rus a stabilit astfel, un nou record mondial, fiind cel care a petrecut cele mai multe zile în spațiu.

Oleg și-a început cariera în anul 1996 și a avut, de-a lungul vieții, mai multe expediții pe orbita Pământului. Ultima expediție, la bordul unei stații spațiale, s-a încheiat la data de 4 februarie 2024, când Oleg a stabilit noul record mondial.

Cosmonautul rus plănuiește alte expediții, care vor aduce un nou record mondial. În luna septembrie a acestui an, Oleg va fi petrecut 1,110 de zile pe orbită. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Lege cerută de urgență de șeful Armatei în privința pregătirii populației pentru război! „Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Europa, trebuie să se îngrijoreze”. Marcel Ciolacu răspunde: „Haideți să fim liniștiți”

Oleg Kononenko

Oleg Kononenko

[Sursa foto: Twitter]

Cariera sa impresionantă în spațiu i-a adus mai multe titluri onorifice. Oleg Kononenko a fost decorat în anul 2009 cu titlul de Erou al Federației Ruse, iar în 2019 a primit și titlul de Erou al Turkmenistanului. De asemenea, cosmonautul rus a fost onorat cu mai multe medalii NASA.

Oleg Kononenko, pe lângă un cosmonaut dedicat, este soț și tată.

Acesta este căsătorit și are un băiat și o fată.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si