A fost decretată stare de urgență într-un oraș din Grecia. Orașul-port Volos, din regiunea Tesalia, este grav afectat de poluarea marină cauzată de tonele de pești morți. Autoritățile au decis instituirea stării de urgență pentru "protecţie civilă în municipalitatea Volos(...) din regiunea Tesalia, pentru a răspunde nevoilor de urgenţă şi pentru a gestiona consecinţele poluării marine care a avut loc în Golful Pagasetic", a declarat secretarul general al Protecţiei Civile din Ministerul pentru Criză Climatică, Vassilis Papageorgiou, citat de agențiile de presă internaționale.

Dezastru ecologic în orașul grecesc Volos: Tone de pești morți

Citește și: "Horror, cocină!" Un cuplu de români, traumatizat după vacanța în Grecia. Unde și-au petrecut concediul: "Nu sper la vreun ban înapoi, dar mi-aș dori să fie închis hotelul, să nu mai treacă nimeni prin asta"

Este al doilea dezastru ecologic care lovește orașul aflat la aproximativ 330 de kilometri nord de Atena, după inundațiile de anul trecut.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"După furtunile Daniel şi Elias din toamna trecută, aproximativ 20.000 de hectare de câmpii din Tesalia au fost inundate, iar peştii de apă dulce au fost duşi de râuri până în mare", a spus și Dimitris Klaudatos, profesor de agricultură şi mediu la Universitatea din Tesalia. Peștii de apă dulce, forțați să se îndrepte spre portul Volos, nu pot supraviețui dacă ajung în Marea Egee.

Citește și: VIDEO Tiropita, o plăcintă grecească delicioasă. Cum se prepară- Rețeta explicată pas cu pas

Proprietarii de hoteluri, pensiuni și restaurante din zonă se plâng că, încă din toamna anului 2023, numărul turiștilor a scăzut considerabil.

"Situaţia cu aceşti peşti morţi ne va ucide. Ce turist va mai veni în oraşul nostru după toate astea?", a declarat Stefanos Stefanou, preşedintele asociaţiei locale a restaurantelor.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si