Această rețetă de chec cu banane, iaurt și scorțișoară poate fi una dintre cele mai ușoare rețete pe care vei ajunge să le pregătești mereu când ți se face poftă de ceva dulce și pufos și rapid. În plus, bananele pe care nu le mănânci la timp și se coc foarte tare, vor avea o întrebuințare, pentru a nu sfârși la coșul de gunoi.

Checul cu banane sau banana bread, cum îi spun americanii, este un desert foarte popular în întreaga lume, fiind adorat atât de cei mici, cât și de adulți.

În plus poate fi o gustare sănătoasă deoarece zahărul poate fi eliminat complet sau poți pune mai puțin, bananele fiind fructe dulci.

Care sunt ingredientele pentru banana bread?

3 banane bine coapte
350g făină
3 ouă
150g unt
200g zahăr
350ml iaurt sau lapte bătut
1 esență vanilie
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
un praf de sare

Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani
Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani

Citeste si: Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an

Cum se prepară desertul banana bread?

Mai întâi trebuie să drobiți bananele bine coapte cu ajutorul unei furculițe și pune piureul astfel obținut într-un bol. Separat, mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, ouăle și iaurtul până când compoziția devine omogenă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Adaugați amestecul obținut peste bananele zdrobite și încorporează bine toate ingredientele. La final adaugă și esența de vanilie.Mai departe, trebuie să amestecați făina cu praful de sare, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă amestecul câte puțin peste compoziția lichidă până la încorporarea completă.

Turnați aluatul într-o formă pentru chec mai mare și dă totul la cuptorul preîncâlzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos. Nu uita să ungi forma pentru chec cu puțin unt. Puteți testa coacerea checului introducând o scobitoare în mijlocul aluatului. 

Apoi, scoateți checul din cuptor și lasă-l să se răcorească puțin înainte de a-l servi. Poți pudra checul cu puțin zahăr pudră sau poți să pregătești o glazură de zahăr pudră cu care să-l ornezi.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Pentru glazura de zahăr amestecați 4 linguri de zahăr pudră cu o lingură de zeamă de lămâie și câțiva stropi de apă, astfel încât să aibă o textură fluidă, cremoasă.

Pune crema obținută într-o pungă rezistentă, taie-i vârful și decorează checul.

Citeste si: Avocado. Prăjitură cu avocado, un desert sănătos


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si