Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani
Rețetă simplă și rapidă de banana bread sau chec cu iaurt și scorțișoară, o rețetă delicioasă și savurosă pentru orice perioadă a zilei, atât ca gustare, cât și ca desert.
Author: Alina Raducu joi 31 decembrie 2020 , 12:26
Această rețetă de chec cu banane, iaurt și scorțișoară poate fi una dintre cele mai ușoare rețete pe care vei ajunge să le pregătești mereu când ți se face poftă de ceva dulce și pufos și rapid. În plus, bananele pe care nu le mănânci la timp și se coc foarte tare, vor avea o întrebuințare, pentru a nu sfârși la coșul de gunoi.
Checul cu banane sau banana bread, cum îi spun americanii, este un desert foarte popular în întreaga lume, fiind adorat atât de cei mici, cât și de adulți.
În plus poate fi o gustare sănătoasă deoarece zahărul poate fi eliminat complet sau poți pune mai puțin, bananele fiind fructe dulci.
Care sunt ingredientele pentru banana bread?
3 banane bine coapte 350g făină 3 ouă 150g unt 200g zahăr 350ml iaurt sau lapte bătut 1 esență vanilie 1 linguriță scorțișoară 1 linguriță praf de copt 1 linguriță bicarbonat de sodiu un praf de sare
Mai întâi trebuie să drobiți bananele bine coapte cu ajutorul unei furculițe și pune piureul astfel obținut într-un bol. Separat, mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, ouăle și iaurtul până când compoziția devine omogenă.
Adaugați amestecul obținut peste bananele zdrobite și încorporează bine toate ingredientele. La final adaugă și esența de vanilie.Mai departe, trebuie să amestecați făina cu praful de sare, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă amestecul câte puțin peste compoziția lichidă până la încorporarea completă.
Turnați aluatul într-o formă pentru chec mai mare și dă totul la cuptorul preîncâlzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos.
Nu uita să ungi forma pentru chec cu puțin unt. Puteți testa coacerea checului introducând o scobitoare în mijlocul aluatului.
Pentru glazura de zahăr amestecați 4 linguri de zahăr pudră cu o lingură de zeamă de lămâie și câțiva stropi de apă, astfel încât să aibă o textură fluidă, cremoasă.
Pune crema obținută într-o pungă rezistentă, taie-i vârful și decorează checul.