Rețetă de conopidă la oțet: Așa faci cele mai delicioase murături
Rețetă de conopidă la oțet. Conopida în oțet este un preparat ce nu trebuie să lipsească din cămările gospodinelor în această iarnă. Iată rețeta pas cu pas!
Rețetă de conopidă la oțet. Conopida în oțet este delicioasă pentru iarnă. Este crocantă și are un gust dulce-acrișor, dar și puțin picant.
Iată ingredientele necesare și modul în care prepari conopida în oțet!
Citeste si: Cum se taie cotoarele la varza pentru murat? Rețetă
Primul pas este turnarea oțetului în borcane până la dunga de jos. Apoi, în fiecare borcan se adaugă o lingură de zahăr dacă se dorește un gust mai dulce. Se pune aproximativ o linguriță rasă de sare în fiecare borcan. Este foarte important să nu uităm să punem o frunză de dafin în borcane și boabe de piper, cam o linguriță. Se amestecă.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Sufleu de conopidă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci
Conopida trebuie bine spălată, îndepărtate frunzele, iar apoi tăiată în bucățele. Printre bucățile de conopidă se pot pune bucățile de morcovi.
Conopida se pune în borcane și se toarnă apă rece cât să acopere conopida. Se pun capacele și se strâng foarte bine.
Într-o cratiță mare se pune un șervet sau un prosop, se așează borcanele și se mai adaugă apă până la gura acestora.
Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute din momentul în care apa dă în clocot. Se oprește focul și borcanele lăsate în oală se acoperă cu un prosop sau șervet gros și se lasă să se răcească până a doua zi.
Citeste si: Mâncare de castraveți murați: O rețetă inedită pentru această perioadă