Reţetă de fasole verde cu usturoi: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
Reţetă de fasole verde cu usturoi. Fasolea are un conținut scăzut de calorii și are o serie de proprietăți benefice pentru organism.
Reţetă de fasole verde cu usturoi. Iată una dintre cele mai delicioase rețete pe care o puteți încerca!
Folosim o tigaie, o cratiță sau un ceaunel, în care punem uleiul, puțin usturoi. Puteți adăuga și niște ardei iute.
Usturoiul nu trebuie prăjit, se amestecă la foc iute, cât să dea gust uleiului.
Se pun apoi păstăile, o linguriță rasă de sare. Dacă aveți păstăi proaspete, adăugați puțin câte puțin apă caldă, că să se înăbușe totul.
Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?
Punem capacul și lăsăm să se înăbușe totul, la foc mic. Verificăm, iar dacă este nevoie, mai adăugăm câte puțină apă. Este foarte important să folosiți apă fierbinte, nu rece.
Când păstăile s-au înmuiat, adăugăm puțin piper, după gust.
Adăugăm și usturoiul, apoi oprim focul, punem capacul și mișcăm cratiță, cât să se amestece totul.
Lăsăm așa, să se aburească timp de 10 minute, înainte să le servim.
Dacă doriți, puteți pune deasupra și niște mărar proaspăt.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se poate servi că garnitură alături de carne sau peste sau că fel de baza, de post, împreună cu mămăliguță sau pâine.
Proprietăți – fasole verde
Antiinflamatoare;
Antioxidante;
Antivirale;
Antitoxică;
Antitumoral;
Antifungice;
Diuretice;
Depurative;
Bun pentru hipertensiune arterială;
Bun pentru ateroscleroză;
Previne accidente vasculare cerebrale;
Previne apariția infecțiilor bacteriene.
Citeste si: Fasole verde cu usturoi. Cum se prepară ca să iasă super gustoasă