Lasagna este o mâncare nelipsită de pe mesele italienilor, alături de pizza și paste.
Iată cea mai gustoasă rețetă de lasagna cu carne tocată și sos bechamel.
Ingrediente
300 g foi de lasagna 150 g parmezan
1 ceapă
1 morcov mic
1/4 ţelină mică
100 g bacon sau kaizer
400 g roşii descojite din conservă
3 linguri unt
600 g carne tocată amestec
Citeste si: Reţetă de dulceaţă de dovlecei: Este, pur şi simplu, un deliciu!
250 g vin roşu
sare
piper
8-10 frunze de busuioc
supă de vită
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
5 sare
1 vârf de cuţit nucşoară
Mod de preparare
Se taie ceapa, morcovul şi ţelina cubuleţe mici. Se pun la călit în unt topit şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se mai lasă un minut.
Se adaugă peste legume carnea, vinul roşu şi se lasă pe foc până când se evaporă, amestecând din când în când.
Se pun roşiile tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper. Se pune puţină supă de vită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute.
Pentru sosul bechamel se căleşte făina în untul topit şi se adaugă laptele treptat, amestecând continuu. Se condimentează cu sare şi nucşoară şi se fierbe până când se îngroaşă.
Foile de lasagna se pun la înmuiat în apă rece.
Repetaţi aşezarea straturilor până când se termină toate ingredientele. Stratul de deasupra trebuie să fie de sos bechamel presărat cu parmezan.
Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute. Se lasă să se răcorească puţin şi se poate servi.
Citeste si: Cea mai simplă reţetă de chifteluţe de dovlecei
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.