Rețetă negresă. Prăjitura de post a bunicii, gata în 15 minute
Rețetă negresă. Pentru zilele în care ții post, dar totuși vrei ceva care să-ți îndulcească ziua, îți recomandam această prăjitură.
Rețetă negresă. Este o prăjitură ușor de făcut și cu o textură perfectă, pufoasă și se solidifică doar cât să nu ne murdărim pe mâini. Gustul ei cu singuranță îți va aduce aminte de perioada copilăriei.
- 2 căni jumătate de apă
- 1 cană jumătate de zahăr
- jumătate de cană ulei
- 4 linguri gem- eu am folosit magiun
- 3 linguri cacao
- 3 căni faină
- 1 linguriță bicarbonat
- câteva linguri oțet (pentru stins bicarbonatul)
- 1 esență de rom
- nuci măcinate
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră.
Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas.
Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.
Pentru glazură, topim ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr, după gust și o întindem imediat, peste negresa răcită deja.
Presărăm și miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi porționăm și servim delicioasa negresă de post cu gem și nuci, alături de cei dragi.
Rețetă negresă. Secretul acestei retete este sa coaceti prajitura la foc relativ mic, 150 de grade pentru a nu se crapa prea mult si pentru a se coace frumos. Inainte de a pune glazura, lasati prajitura sa se raceasca complet. Daca o puneti peste prajitura calda, glazura se va topi si va curge. Bineinteles ca puteti renunta la glazura de ciocolata si puteti folosi gem sau dulceata apoi puteti presara deasupra nuca macinata sau nuca de cocos. Sunt convinsa ca aceste negrese glazurate vor deveni preferatele voastre, ale mele sunt de ceva vreme.