Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Are un gust senzațional și este simplu de gătit
Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Anual, gospodinele pregătesc cele mai gustoase preparate pe care urmează să le pună pe masa de Paște. Pasca este un preparat foarte îndrăgit de români, așa că vă prezentăm o rețetă pas cu pas!
Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Pasca este un preparat delicios pe care toți românii îl pun pe masa de Paște. Mai jos vă prezentăm o rețetă savuroasă de pască pe care o puteți încerca în acest an!
Pentru decorarea preparatului, la final, vei avea nevoie de un ou batut.
Mod de preparare aluat
Primul pas este acela de a încălzi puțin laptele. Adăugăm zahărulși drojdia, apoi celelalte ingrediente. Acum trebuie să amestecați bine. După ce am amestecat ingredientele, adăugăm treptat făină. Frământăm până se omogenizează. Aluatul se va lăsa la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul. După ce a crescut, aluatul se va împărți în două: o treime pentru bază și două treimi pentru împletitură. Bucata mai mare se va împărți în alte două bucăți și se fac cordoane lungi și subțiri, care se vor împleti și ele.
Partea mai mică se va întinde pe masă, cu sucitorul, încât să acopere tava în care se va coace pasca. Împletitura decorativă se va pune pe margine și se lasă 15 minute la dospit.
Mod de preparare umplutură
Primul pas este acela de a separa ouăle, albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare. Restul ingredientelor se vor amesteca separat. Albușurile vor fi adăugate la restul compoziției, prin amestecare.
Mod de coacere
Umplutura se va unge cu un ou bătut înainte de a pune umplutura în aluat. Aceasta urmează să fie turnată în tavă. Se va cooace 20 minute la 180 de grade Celsius, apoi 10-15 minute la 150 de grade Celsius.
Se va scoate din cuptor și se poate tăia în felii.