Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Are un gust senzațional și este simplu de gătit

Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Anual, gospodinele pregătesc cele mai gustoase preparate pe care urmează să le pună pe masa de Paște. Pasca este un preparat foarte îndrăgit de români, așa că vă prezentăm o rețetă pas cu pas!

Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Pasca este un preparat delicios pe care toți românii îl pun pe masa de Paște. Mai jos vă prezentăm o rețetă savuroasă de pască pe care o puteți încerca în acest an!

Rețeta de pască tradițională cu brânză dulce

Ingrediente pentru aluat

300 g faina;

2 galbenusuri;

50 g zahar;

vanilie;

Citește și: Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte

un praf de sare;

coaja de lamaie;

100 ml lapte;

100 g branza de vaci grasa, bine scursa de zer;

50 g unt cu minimum 80% grasime;

20 g drojdie proaspata sau 6 g drojdie uscata.

Ingrediente pentru umplutură

1 ou;

2 albusuri;

200 g branza de vaci;

50 g smantana grasa;

30 g faina de orez sau faina alba;

un praf de sare;

vanilie;

coaja de lamaie;

50 g unt cu 80% grasime;

100 g zahar tos;

50 g stafide.

Pentru decorarea preparatului, la final, vei avea nevoie de un ou batut.

Mod de preparare aluat

Primul pas este acela de a încălzi puțin laptele. Adăugăm zahărulși drojdia, apoi celelalte ingrediente. Acum trebuie să amestecați bine.

După ce am amestecat ingredientele, adăugăm treptat făină. Frământăm până se omogenizează.  Aluatul se va lăsa la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul. După ce a crescut, aluatul se va împărți în două: o treime pentru bază și două treimi pentru împletitură. Bucata mai mare se va împărți în alte două bucăți și se fac cordoane lungi și subțiri, care se vor împleti și ele.

Citește și: Rețetă cozonac de Paște 2023. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

Partea mai mică se va întinde pe masă, cu sucitorul, încât să acopere tava în care se va coace pasca. Împletitura decorativă se va pune pe margine și se lasă 15 minute la dospit.

Mod de preparare umplutură

Primul pas este acela de a separa ouăle, albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare.

Restul ingredientelor se vor amesteca separat. Albușurile vor fi adăugate la restul compoziției, prin amestecare.

Mod de coacere

Umplutura se va unge cu un ou bătut înainte de a pune umplutura în aluat. Aceasta urmează să fie turnată în tavă. Se va cooace 20 minute la 180 de grade Celsius, apoi 10-15 minute la 150 de grade Celsius. Se va scoate din cuptor și se poate tăia în felii. 

Poftă bună!

Citește și: Ouă umplute pentru Paște 2023. Sunt savuroase și ușor de pregătit pentru aperitivul din ziua de sărbătoare


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri