Reţetă zacuscă de ciuperci: Cum se prepară?

Reţetă zacuscă de ciuperci: Vă prezentăm o rețetă de zacuscă de ciuperci extrem de gustoasă și aromată, pentru iarnă!

Reţetă zacuscă de ciuperci: Cum se prepară? Iată cea mai simplă și rapidă rețetă de zacuscă de ciuperci ca la bunica! Află cum se prepară cea mai gustoasă zacuscă de ciuperci, pas cu pas!

Ce ingrediente îți trebuie pentru zacusca de ciuperci?

  •  2 kg ciuperci;
  •  1 kg gogoșari/ardei kapia;
  •  1 kg roșii coapte;
  •  400 g ceapă;
  •  2 căței de usturoi;
  •  200 ml ulei;
  •  sare și piper după gust;
  •  2-3 frunze de dafin.

Reţetă zacuscă de ciuperci- Mod de preparare 

Mai întâi, coace ardeii, la fel cum procedezi și pentru salata de ardei copți. Când sunt gata, spală-i și curăță-i de coajă și de semințe.

Apoi, toacă mărunt de toată ceapa. Ceapa se călește la foc mic, în puțin ulei încins, pentru aproximativ 4 minute, amestecând constant. Toarnă puțină apă peste ca să se înmoaie, amestecă iar ușor.

Urmează să toci ardeii mărunt și să-i adaugi la călit peste ceapă. Spală și toacă ciupercile, acestea se pot tăia bucățele mărunte, pentru a se îngroșa sosul, dar și în bucăți mai mari, pentru a se simți fibre ciupercilor.

Citeste si: Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!

Citeste si: Roşii la borcan pentru iarnă: Reţeta bunicii

Mai apoi adaugă ciupercile la călit peste ceapă și ardei. Mai poți pune apă (pe lângă zeama lăsată de ciuperci, ca să se înăbușe și să fiarbă), semi-acoperă cu capacul și lasă la făcut, amestecând rar.

În același timp, începe să toci mărunt roșiile curățate de coajă. Când ciupercile s-au înmuiat, pune și roșiile mărunțite peste preparat. Asezonează după gust cu sare, piper și frunzele de dafin.

Pune totul la fiert, amestecând constant, iar când vezi că scade sosul îndeajuns de mult și ajunge la consistența preferată de tine, ia zacusca de ciuperci de pe foc și asta-i tot.

Citeste si: Când se pune varza la murat? Reţeta secretă a bunicii

Rețeta de zacuscă de ciuperci se poate servi proaspătă sau prăjită, ca aperitiv sau gustare(mai ales în zilele de post). Poftă bună!

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri