Reţete de post 2022. Iată cele mai gustoase rețete de post pe care trebuie să le încerci acasă!

Zacuscă

  • 4 vinete mari
  • 5 ardei kapia
  • 3 cepe mari
  • 3 roşii medii
  • 1 lingura bulion
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare şi piper dupa gust
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare Zacuscă, reţetă de post

  Se spală legumele şi se pun pe grătar. Vinetele se lasă la scurs, apoi se toacă. Se adaugă într-un castron. Într-o cratiţă mare se adaugă uleiul şi ceapa şi restul legumelor tocate. Se lasă la călit, la foc mediu. Amestecăm la foc continuu pentru 30 de minute.

Hummus/ Pasta de năut

  • 250 g năut la conservă
  • 2 linguri tahini
  • zeamă de la o lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare Hummus, reţetă de post

Citește și: Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se adaugă boabele de năut fierte într-un bol, alături de pasta de tahini, zeama de la lămâie, uleiul, usturoiul, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se omogenizează totul cu ajutorul unui blender.

Fasole bătută

  • 3 conserve de fasole albă fiarta
  • sare, piper
  • 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2-3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 2 linguriţe de boia dulce

Mod de preparare fasole bătută, reţetă

de post

Se fierb legumele. După ce au fiert, se adaugă peste fasolea deja fiertă din conservă. Se omogenizează totul cu ajutorul unui blender. Se condimentează după gust.

Tocăniţă de cartofi cu mazăre

  • 3 cartofi mărime medie
  • 2 cepe
  • 1 cutie mazăre 800gr
  • 1 lingură ulei
  • o legătură pătrunjel
  • sare,piper
  • condimente aromatice
  • 1 morcov
  • 1 cutie roşii în bulion

Mod de preparare Tocăniţă de cartofi cu mazăre

Se taie legumele cuburi. Ceapa se pune la călit. După ce a devenit sticloasă, se adaugă şi restul legumelor. Se condimentează cu mirodenii. După ce acestea au fiert, se adaugă şi sosul de roşii. Se lasă să dea în clocot.

Citește și: Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si