Reţete de post 2022: Cele mai gustoase mâncăruri fără carne

Reţete de post 2022. Am intrat în perioada Postului Crăciunului. Cu această ocazie, noi v-am pregătit câteva rețete pe care le puteți încerca.

Reţete de post 2022. Iată cele mai gustoase rețete de post pe care trebuie să le încerci acasă!

Zacuscă

  • 4 vinete mari
  • 5 ardei kapia
  • 3 cepe mari
  • 3 roşii medii
  • 1 lingura bulion
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare şi piper dupa gust
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare Zacuscă, reţetă de post

  Se spală legumele şi se pun pe grătar. Vinetele se lasă la scurs, apoi se toacă. Se adaugă într-un castron. Într-o cratiţă mare se adaugă uleiul şi ceapa şi restul legumelor tocate.

Se lasă la călit, la foc mediu. Amestecăm la foc continuu pentru 30 de minute.

Hummus/ Pasta de năut

  • 250 g năut la conservă
  • 2 linguri tahini
  • zeamă de la o lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare Hummus, reţetă de post

Citește și: Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională

Se adaugă boabele de năut fierte într-un bol, alături de pasta de tahini, zeama de la lămâie, uleiul, usturoiul, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se omogenizează totul cu ajutorul unui blender.

Fasole bătută

  • 3 conserve de fasole albă fiarta
  • sare, piper
  • 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2-3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 2 linguriţe de boia dulce

Mod de preparare fasole bătută, reţetă de post

Se fierb legumele. După ce au fiert, se adaugă peste fasolea deja fiertă din conservă. Se omogenizează totul cu ajutorul unui blender. Se condimentează după gust.

Tocăniţă de cartofi cu mazăre

  • 3 cartofi mărime medie
  • 2 cepe
  • 1 cutie mazăre 800gr
  • 1 lingură ulei
  • o legătură pătrunjel
  • sare,piper
  • condimente aromatice
  • 1 morcov
  • 1 cutie roşii în bulion

Mod de preparare Tocăniţă de cartofi cu mazăre

Se taie legumele cuburi. Ceapa se pune la călit. După ce a devenit sticloasă, se adaugă şi restul legumelor. Se condimentează cu mirodenii. După ce acestea au fiert, se adaugă şi sosul de roşii. Se lasă să dea în clocot.

Citește și: Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci

 

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri