Gerul naprasnic care a lovit tara noastra pare sa aiba repercusiuni pe termen lung. Transelectrica este in pragul unei crize, dupa ce vreme de cateva zile, consumul de energie electrica a atins cote record: 9500 de MW pe zi, cu un varf de 9730 pe data de 10 ianuarie. Nici la gaze situatia nu este mai roz: romanii au consumat peste 70 de milioane de mc pe zi, valori care au cam golit resursele operatorilor de sistem.

In cazul in care nu vor mai exista resurse pentru a sustine consumul, se va face trecerea unor grupuri energetice pe combustibil alternativ adica pacura. Tot din planul de criza face parte si reducerea sau sistarea temporara a exporturilor. In ultima instanta, este luata in calcul chiar si limitarea consumului de energie electrica pe teritoriul tarii noastre.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Reducerea consumului va fi aplicabila insa doar in ceea ce priveste zona industriala, unde se va asigura numai consumul la puterea minima tehnologica. Masurile de urgenta sunt gandite in mod gradual, astfel incat sa fie puse in practica pe rand, in functie de nivelul problemei.

Situatia ar putea degenera incepand de sapatamana viitoare, cand meteorologii anunta alte cateva zile de ger. In cazul in care previziunile se vor adeveri, exista riscul ca masurile sa fie aplicate in perioada 16 ianuarie-15 februarie, perioada pentru care a fost elaborat, de altfel, acest plan B de urgenta!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si