În ședința de Guvern de astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care privește integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în industrie şi transporturi.

Hidrogenul verde, noua lege din România

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care privește integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în industrie şi transporturi.

Promulgarea acestei legi presupune modificarea legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor și a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic prin introducerea în conservare sau al scoaterii din exploatare 660 MW de capacităţi de producere a energiei electrice pe bază de lignit.

Hidrogen verde în România

Hidrogen verde în România

[Sursa foto: vreaualanova.ro]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un bărbat a căzut într-o prăpastie. Acesta încerca să facă o fotografie

Clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale sunt vizate de renovări majore

Actul normativ adoptat astăzi vizează şi modificarea Legii 372/2005. Atfel, clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale noi cu peste 10 locuri de parcare vor trebui să aibă infrastructură pentru instalarea staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Acest proiect a fost adoptat de Camera Deputaților de pe 20 iunie.

Deputata PNL Oana Marciana Ozmen a fost inițiatoarea proiectului și a precizat că prin adoptarea acestei legi, România va putea promova energia verde.

"Suntem printre primele ţări, dacă nu prima ţară din UE care a reglementat acest domeniu al producţiei de hidrogen verde", a precizat, Ioan Mang, membru PSD.

Citește și: Incendiu pe autostrada Timișoara-Lugoj. Un autoturism a fost cuprins de flăcări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si