Totodată, CFR Călători a transmis că, schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

România trece la ora de iarnă 2021

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 și 31 octombrie 2021, românii trebuie să-și dea ceasurile înapoi cu o oră. Desigur, este vorba doar de cele care nu se schimbă automat, precum cele de la telefoanele mobile de ultimă generație.

Odată cu trecerea la ora de iarnă, vom dormi mai mult. Astfel, pentru a seta ceasurile la ora corectă, de exemplu ora 4:00 va deveni ora 3:00. Acest lucru înseamnă mai exact că ziua de 30 octombrie 2021 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

De obicei, schimbarea orei și trecerea la iarnă se face după echinocțiul de toamnă. Atunci când, soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe data de 22 septembrie.

De asemenea, schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar ceasul se dă cu o oră înainte.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

CFR Călători a anunţat că, începând din 31 octombrie, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM.

Românii trec la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică

Românii trec la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ore de liniște în 2021 la bloc. Amenzi de mii de lei pentur cei care nu respectă programul de linişte!

Trecerea la ora de iarnă nu va modifica mersul trenurilor

”În noaptea de 30/31 octombrie 2021, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.  Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 31 octombrie 2021, între staţiile de frontieră trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare” , a transmis CFR Călători.

Totodată, România se află în fusul orar 2, iar Timpul Legal Român se aplică din ultima duminică a lunii octombrie până în ultima duminică a lunii martie, când România trece la ora de vară, iar diferenţa faţă de UTC este de trei ore.

În martie 2019, Parlamentul European a decis să renunțe la schimbarea orei, măsură care urma să intre în vigoare din 2021, decizia trebuind însă confirmată şi de Parlamentele naţionale.  

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, Comisia Europeană a realizat, în vara anului 2018, o consultare publică ce a primit 4,6 milioane de răspunsuri, cel mai mare număr de răspunsuri primite vreodată în cadrul oricărei consultări publice organizate de Comisia Europeană. 84 la sută dintre respondenţi au fost în favoarea renunţării la schimbarea sezonieră a orei.

Citeste si: Zile libere noiembrie şi decembrie 2021: Ce mini-vacanţe vor avea românii?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si