Duminica Floriilor este o sărbătoare așteptată cu bucurie de creștini! Aceasta este ziua în care prăznuim  Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, potrivit Creștin Ortodox.

Citește și: Săptămâna Patimilor în 2024: Tradiții pentru fiecare zi în parte

La început, Duminica Floriilor a fost ținută numai de comunitatea creștină din Ierusalim.

Care este semnificația zilei de Florii?

În ziua aceea, Iisus ar fi fost întâmpinat de mulțime cu ramuri de finic și cântări de bucurie: "Osana Fiului lui David; binecuvântat este Cel ce vine intru numele Domnului! Osana intru cei de sus!" (Matei 21, 9). De Florii este important să purtăm ramuri de salcie înmugurite, simbol al minunii sărbătorite în sâmbăta de dinainte Floriilor, și anume, învierea lui Lazăr.

Rugăciune Duminca Floriilor

Imagine reprezentativă pentru salcie.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Mesaje de Florii 2024: Urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Motivul pentru care Iisus mergea la Ierusalim era de a aduce jertfe lui Dumnezeu, mai informează sursa citată mai sus. Tot atunci s-a aflat că El este Mesia cel așteptat. De asemenea, intrarea în templu marchează ultima săptămână din viața Sa pământească, așadar, din acea zi începe Săptămâna Patimilor.

Rugăciune pentru Duminica Floriilor

În dimineața de Florii este bine să te rogi înainte de toate pentru mila și dragostea lui Dumnezeu, pentru înțelepciune și gânduri bune, pentru pace și pentru sănătate, mai transmite Libertatea. Iată ce rugăciune trebuie să rostești!

Rugăciune Duminca Floriilor

Imagine reprezentativă pentru o icoană.

[Sursa foto: iStock]

”Doamne, Dumnezeul nostru, Care șezi pe heruvimi;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cel ce ai arătat puterea Ta și ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca lumea prin Crucea, prin îngroparea și prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care ședea în întuneric și în umbra morții, luând semnele biruinței, ramuri de copaci și stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea.

Stăpâne, păzește‑ne și pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire. Și precum pe acele popoare și pe acei prunci care Ți‑au strigat Tie: Osana!, apară‑ne și pe noi, ca prin laude și cântări duhovnicești să ne învrednicim de dătătoarea de viață învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu care împreuna ești binecuvântat, cu Preasfântul și bunul și de‑viață‑făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si