Declarațiile pe care le fac autoritățile rusești despre presupusele ”provocări” ar putea fi un pretext pentru bombardamente sau atacuri ale forțelor ruse.

Citeste si: Vladimir Putin spune că a discutat cu Aleksandr Lukaşenko cu privire la accesul Belarusului la Marea Baltică

”În orașul Harkov, naționaliștii ucraineni pregătesc o provocare cu participarea jurnaliștilor occidentali”, a spus Konașenkov într-un briefing video publicat de Ministerul Apărării rus.

”Conform datelor confirmate, pe strada Zhylyardi, districtul Kiev, într-o zonă rezidențială privată, între case sunt amplasate sisteme de lansare de rachete multiple.

Citeste si: Soldații ruși se află la 25 de kilometri în afara capitalei Kiev. Se duc lupte în sud, în Mariupol și Mykolaiv, informează SUA

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Naționaliștii le-au interzis localnicilor, inclusiv copiilor, să-și părăsească casele. Acum instalațiile sunt gata să bombardeze unitățile forțelor armate ruse situate în afara orașului”.

Konașenkov nu a reușit să ofere o explicație pentru a susține această afirmație

Scopul provocării este de a trage atacuri ale artileriei ruse asupra sectorului rezidențial Harkov.

Konașenkov nu a oferit nicio dovadă care să susțină afirmația.

Anterior, Rusia a transmis, tot fără dovezi, că lucrătorii umanitari din Siria sunt implicați în organizarea sau provocarea de atacuri pentru a provoca indignarea internațională și pentru a încuraja guvernele occidentale să intervină militar.

Citeste si: VIDEO| Bebeluși ucraineni născuți pe pământ românesc. Unul dintre ei s-a născut în tabăra pentru refugiați

Președintele rus, Vladimir Putina anunțat că a purtat o discuție telefonică cu Aleksandr Lukaşenko, omologul său din Belarus, cu privire la accesuș spre Marea Baltică.

„Chiar astăzi am discutat  cu preşedintele Belarusului  pe această temă. Prietenii noştri din Belarus sunt interesaţi să fie prezenţi în Marea Baltică, interesaţi să îşi dezvolte propriile baze portuare.

Citeste si: Stoltenberg acuză Rusia că foloseşte bombe cu dispersie în Ucraina

Ştiţi că şi eu îl susţin”, a spus Putin în timpul unei ceremonii pentru inaugurarea unui nou feribot rusesc, la care a participat virtual.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si