Moscova şi-a evacuat diplomaţii din Libia în octombrie 2013, în urma unui atac armat asupra Ambasadei Rusiei la Tripoli.

Libia, devastată de un război civil din 2011, este împărţită din 2014 în două- între un Guvern de unitate naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, la Tripoli, şi forţele mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om în estul ţării.

Rusia urmează să-şi redeschidă ambasada în Libia

Rusia promovează o încetare a ostilităţilor şi lansarea unui dialog politic, a declarat Lavrov într-o întâlnire cu Aqila Saleh, preşedintele Parlamentului paralel de la Tobruk, în estul Libiei, controlat de Haftar.

rusia ambasadă libia

”Noi am luat decizia de a redeschide Ambasada rusă în Libia, care va fi condusă în acest stadiu de însărcinatul cu afaceri Djamched Boltaev”, a anunţat el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Anunţ de ultimă oră! Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeste si: Campanie de informare pentru limitarea îmbolnăvirilor de Covid 19 în Vama Veche şi 2 Mai

Citeste si: Comisia Europeană autorizează antiviralul Remdesivir

”El se va instala provizoriu în Tunisia, dar doresc să subliniez că funcţiile sale includ reprezentarea Rusiei pe tot teritoriul ibian”, a declarat Lavrov.

Citeste si: Coronavirus România, 2 iulie. Număr mare de cazuri noi în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si