Peskov a subliniat în declarația sa că cele două părți, Rusia și Ucraina, trebuie să ajungă la un acord pentru ca această decizie să fie pusă în aplicare. "În acest caz, niciun acord nu este posibil", a afirmat reprezentantul Kremlinului.

Citeste si: Pagubele totale anunţate de autorităţile din Mariupol: "Nicio clădire nu mai stă în picioare, oamenii beau apă din bălţi şi morţii sunt îngropaţi în gropi comune"

Curtea Internațională de Justiție a ordonat miercuri Rusiei să își suspende operațiunile militare din Ucraina.
Într-o postare pe Twitter, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat decizia CIJ.

Kremlinul nu este de acord cu suspendarea operațiunilor militare din Ucraina

"Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean", a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a CIJ, al cărei sediu este la Haga.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Dmitri Medvedev amenințări dure la adresa Occidentul: ,,Rusia are puterea de a-i pune pe toţi duşmanii obraznici la locul lor"

Curtea de la Haga a infirmat așa-numitele dovezi ale Moscovei conform cărora Ucraina a comis genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă din estul țării.

Curtea Internațională de Justiție a decis oprirea imediată a conflictului armat

Curtea Internațională de Justiție a decis cu 13 voturi la două pentru un ordin provizoriu conform căruia „Federația Rusă va suspenda imediat operațiunile militare începute la 24 februarie 2022 pe teritoriul Ucrainei”.

Citeste si: Vladimir Putin, atac la adresa Occidentului. Liderul de la Kremlin s-a dezlănțuit la adresa oligarhilor ruși

Ordinul a fost ca răspuns la un apel ucrainean la instanță din 26 februarie, prin care se solicita o decizie urgentă cu privire la acuzațiile rusești conform cărora forțele ucrainene comit genocid în enclavele susținute de ruși din Lugansk și Donețk, regiuni din estul Ucrainei, ca o justificare pentru atacul început pe 24 februarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si