​A treia rundă de negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat, părțile înregistrând „câteva câteva rezultate” în privința culoarelor umanitare, a declarat Mikhailo Podoliak, membru al delegației ucrainene.

Moscova spune că discuțiile au fost „sub nivelul așteptărilor”

Am obținut câteva rezultate pozitive în ceea ce privește culoarele umanitare”, a scris el pe Twitter.

Citeste si: Întreaga lume susține Ucraina. Bărbații români se alătură luptei: "Sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor şi armatei noastre"

Citeste si: Rusia face un avertisment pentru România. Ce interdicție a primit țara noastră de la oficiali

Un negociator rus a declarat, citat de AFP, că noua rundă de negocieri nu a fost la „nivelul așteptărilor”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Sperăm că data viitoare vom putea realiza un progres mai mare”, a spus Vladimir Medinski în timpul unui briefing de presă difuzat de postul de stat rus Rossia 24.

Negocierile desfăşurate luni au avut loc la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut şi a doua rundă de negocieri. Conform agenţie Interfax, pe agenda discuţiilor sunt trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare

Rusia, propunere de ultimă oră pentru Volodimir Zelenski

Potrivit unor surse apropiate ale celor două delegații, Rusia ar fi propus ca Volodimir Zelenski să rămână președinte al Ucrainei, dar doar de formă. De asemenea, Vladimir Putin ar vrea ca premier al țării să fie Yuriy Boiko, un apropiat al Moscovei.

Citeste si: Vladimir Putin ”nu se va opri la Ucraina. Descurajarea nu mai este suficientă”. Care sunt temerile Țărilor Baltice

Citeste si: Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

Rusia vrea ca Ucraina să recunoască republicile Luhansk și Donețk, dar și renunțarea de a intra în NATO. Cele două delegații s-au întâlnit acum pentru a negocia pacea, în Belarus.

Condițiile impuse de ruși au fost aflate de președintele Volodimir Zelenski, dar liderul Ucrainei ar fi răspuns cu „nu” la toate aceste propuneri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si