Salată de vinete. Cum se prepară corect. Pas cu pas
Nu mai este nicun secret că salata de vinete este unul dintre cele mai favorite preparate din bucătărie. Iată cum se prepară corect!
Salata de vinete este unul dintre preparatele vedetă din sezonul cald. Se prepară foarte ușor și au un gust formidabil. Iată rețeta pas cu pas!
Primul pas este coacerea vinetelor. Perforați coaja cu o furculiță când puneți vinetele la copt. După ce s-au copt lăsați-le la scurs. Acestea se curăță, iar miezul lor se pune într-o sita de plastic, lăsându-se sa se scurgă bine de lichid. Când s-au scurs, vinetele se toacă cu un cuțit. De preferat să fie nemetalic pentru a evita ca salata să capete o culoare neagră.
Citeste si: Supă cremă de dovlecei. Ingredientul care îi dă toată savoarea
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.
Vinetele tocate se adaugă intr-un castron si din acest moment există două metode de a le găti:
Citeste si: Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
O altă variantă de a face salata de vinete este următoarea:
Poți utișiza un bătător din lemn, special pentru vinete sau se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină. Un aspect zgrumțuros înseamnă şi o textură neplăcută, cu fibre şi sâmburi.
Citeste si: Fasole verde cu usturoi. Cum se prepară ca să iasă super gustoasă