Close sidebar
Close sidebar

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Incursiune de neuitat cu Mocănița, pe Valea Vaserului

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne poartă pașii, sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, la Kanal D, în sălbatica Vale a Vaserului.

Alis Pop,

[Sursa foto: BLC Media]

DISTRIBUIE
acest articol

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura” vom face o plimbare desprinsă, parcă, din poveștile nemuritoare, cu  Mocănița, de pe Valea Vaserului, care a făcut din Vișeu de Sus locul preferat de vacanță pentru turiștii care aleg Nordul țării.

[Sursa foto: BLC Media]

Alături de roventurieni vom afla cum farmecul locomotivelor cu abur aduce aici oameni ce vor să trăiască un crâmpei de istorie vie, să fie parte a acestei experiențe la clădirea căreia au pus umărul generații întregi de maramureșeni.

[Sursa foto: BLC Media]

Locomotiva din anii ‘50, vagoanele de transport persoane din anii 60, iar cele pentru transportul lemnelor, chiar mai vechi, de prin ’30, toate, împreună, creează o experiență unică. Locomotivele cu abur, atât de iubite de turiștii din întreaga lume, ne oferă o călătorie de pomină, iar popasurile dese, pentru ședințele de fotografiat, vor transforma incursiunea noastră în una de neuitat.

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

[Sursa foto: BLC Media]

Mocănița pare că îmblânzește valea aceasta sălbatică, în vreme ce înghite sub roți, fiecare metru de șine, pufăind ca un balaur, până la gara Paltin, punctul final al călătoriei. Kilometrii de cale ferată îngustă sunt înghițiți mai repede, parcă, sub roțile acestei drezine. Departe de farmecul plimbării de la dus, ne vom bucura să mai apucăm să aruncăm o privire în gară și să ajungem la cafeneaua feroviară, loc dătător de energie, atât de necesară pentru a descoperi și alte locuri pline de magie.

[Sursa foto: BLC Media]

Așezare generoasă în tradiții, folclor și patrimoniu cultural, Vișeu de Sus își merită locul în inima Maramureșului istoric, regiune ale cărei origini le vom înțelege mai bine în urma călătoriei noastre.

[Sursa foto: BLC Media]

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

[Sursa foto: BLC Media]

[Sursa foto: BLC Media]

[Sursa foto: BLC Media]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI