Primul telefon mobil comercializat sub denumirea de smartphone a apărut la începutul anului 2000 şi a fost creat de Ericsson Mobile Communications. Înainte să apară sistemele de operare Android, iOS şi BlackBerry, smartphone-urile rulau pe Symbian. De atunci şi până astăzi, multe companii s-au luptat pentru a ajunge în topul preferinţelor cumpărătorilor. Senzorul de amprentă, recunoaşterea facială sau camerele performante montate pe telefoanele smartphone nu au existat dintotdeauna, iar titanii acestui domeniu au încercat, rând pe rând, să producă telefoane revoluţionare, aducând noi şi noi îmbunătăţiri.

Lupta cea mare se dă an de an între Samsung şi iPhone, într-o competiţie acerbă şi continuă. Primii lansează o gamă variată de modele, în vreme ce iPhone-ul se limitează la un singur model pe an. La finalul lui 2017, am tras linie şi am văzut cine a fost câştigător. Eşti curios să afli care dintre telefoanele Samsung Note 8 şi iPhone X a câştigat bătălia anului? Hai să analizăm împreună, luând specificaţiile la rând, în funcţie de componentele smartphone-urilor.

Nivelul de securitate

Cei care s-au ocupat de crearea modelului de Samsung Note 8 au optat pentru trei metode prin care îţi poţi debloca în siguranţă smartphone-ul. Poţi ajunge în meniul telefonului cu ajutorul recunoaşterii faciale, al scanării irisului sau a verificării amprentei, opţiune care exista şi pe vechile telefoane lansate de ei. iPhone X a ales ca în 2017 să renunţe la senzorul de amprentă, mergând doar pe varianta recunoaşterii faciale.

La acest capitol, cumpărătorii preferă Samsungul, în detrimentrul iPhone.

Ecran

După deblocarea telefonului, ajungem la pagina de home sau meniu a telefonului. Fanii Apple au sperat că dezvoltatorii de tehnologie mobilă vor pune mai mult preţ pe mărimea ecranului telefonului, însă s-au înşelat. Un iPhone X are un ecran de 5,8 inch, adică 2.436 x 1.125 pixeli. Cei care preferă Samsung au ieşit şi în acest caz mai câştigaţi, pentru că Note 8 e mai mare şi mai clar, având un ecran de 6,3 inch şi 2.960

x 1.440 pixeli. Deci dacă preferi un ecran mai deschis, ar trebui să te gândeşti de două ori, înainte să alegi ultimul iPhone.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Mai mult decât atât, pe Note 8 vei găsi un ecran curbat cu funcţii speciale. Dacă vei da swipe la dreapta, îţi vei putea accesa aplicaţiile preferate, contactele pe care le foloseşti cel mai des sau vei putea face print screen mai uşor. Totodată, te vei putea bucura de două aplicaţii în acelaşi timp, mulţumită ecranului care se poate împărţi în două. Pe iPhone nu vei găsi aşa ceva. Samsung 2- 0 iPhone.

Funcţia audio

Coreenii de la Samsung au păstrat pe noul telefon mufa de 3,5 milimetri, pentru ca cei îndrăgostiţi de brandul lor să poată asculta muzica lor preferată cu orice tip de cască. Cei care vor plăti pentru un iPhone, însă, vor fi obligaţi să îşi cumpere şi o pereche de căşti wireless cu adaptor lightning, pentru că americanii au scos de pe noul model de smartphone mufa jack.

Aşadar, Samsung 3- 0 iPhone.

Memoria internă

Dacă ai o agendă de contacte uriaşă sau dacă îţi place să îţi stochezi pozele în telefon şi nu rezişti la apariţia unor aplicaţii care îţi fac viaţa mai uşoară, cu siguranţă te interesează memoria internă a telefonului tău. Dacă eşti fan iPhone, ţine-te bine, pentru că mai urmează o veste proastă. iPhone X beneficiază de o memorie internă de 64 GB care, din păcate, nu poate fi extinsă. Poţi opta pentru versiunea de 256 GB, însă diferenţa de preţ nu este chiar mică. În schimb, Samsung Galaxy Note 8 are un slot microSD în care poţi folosi carduri de memorie de până la 256 GB. Şi în acest caz, iPhone este sub Samsung anul acesta.

Camera foto

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

O componentă foarte importantă în 2017, camerele foto au evoluat foarte mult, de la apariţia primului smartphone şi până astăzi. Poţi accesa prin funcţia rapidă de dublu click pe butonul de Home camera foto de pe Samsung, însă nu şi de pe iPhone. Tot un plus pentru Samsung ar fi şi faptul că îl poţi conecta direct la computer sau la laptop şi va fi văzut ca un hard disk extern din care îţi poţi transfera fişierele, poţi vedea pozele sau îţi poţi face un playlist nou, pentru când vei avea dispoziţia necesară pentru a asculta muzică. Pentru iPhone vei avea nevoie pentru toate acestea de aplicaţia iTunes.

Aşadar, deşi fanii Apple se aşteptau la altceva, majoritatea site-urilor internaţionale de tehnologie i-au acordat, în 2017, premiul cel mare companiei Samsung. Preferatul tău care este?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si