Locurile cu o frumusețe aparte au devenit atracții turistice în țară, însă și cele cu locuri sinistre sunt vizitate de turiști. Geamăna este satul care a fost scufundat într-o „mare” de substanțe toxice, iar acum tot ce a mai rămas la suprafață este turla bisericii.

Citește si: Școlile din România în care nu se învață română

Satul scufundat din țara noastră a devenit imediat un obiectiv turistic sinistru, după dezastrul ecologic care l-a distrus.

Acest sat a fost înghițit de o haldă de steril, produsă de exploatările de cupru de la Roșia Poieni, începute în perioada comunismului.

Satul sinistru care a dispărut

Povestea sinistră a început în 1977. Atunci s-au derulat exploatările miniere comuniste din zonă. În acea perioadă, celor aproape 400 de localnici li s-au promis despăgubiri, dar sumele primite pentru a-și abandona agoniseala de-o viață au fost derizorii.

Citește si: Zi istorică. Finlanda și Suedia depun oficial cererea de aderare la NATO

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Satul Geamăna a fost scufundat în steril din 1886, când a început deversarea sterilului rezultat în urma spălării minereului cu substanțe toxice. Cariera de cupru de la Roșia Poieni funcționează și în prezent.

Pe Valea Arieșului, la 7 km de satul Lupșa, este satul Geamăna, dar cei care ajung aici pot vedea doar turla bisericii, ieșită din halda de steril.

satul-scufundat-din-romania

Satul scufundat din țară.

Citește si: Cetățenii ”scoase la vânzare” pentru ruși. Care este prețul pentru a obține cetățenia română

Casele și pământurile oamenilor se află la 100 de metri sub suprafața lacului de steril, iar turla bisericii este încă vizibilă, pentru că a fost construită pe un deal aflat la 100 de metri mai sus de vatra satului.

Citește si: 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Tradiții și obiceiuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si