Organizatorul Eurovision anunță în comunicatul emis chiar în noaptea finalei că juriile din cele șase țări au fost eliminate din calculul final al notelor după ce un observator independent a detectat ”anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

Organizatorii Eurovision au susținut că România nu poate intra în direct din cauza problemelor tehnice

În timpul finalei, notele oferite de juriile din mai multe țări nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor partenere, ci de un reprezentant al organizatorilor.

Din partea TVR, Eda Marcus ar fi trebuit să anunţe punctajul juriului naţional. Însă, în timpul transmiterii voturilor juriilor naţionale, punctajul din partea României nu a putut fi aflat în direct de la Bucureşti, fiind invocate probleme tehnice, potrivit News.ro. Martin Osterdahl, coordonatorul concursului Eurovision 2022, a fost cel care a anunţat cele 12 puncte acordate de România Ucrainei.

Citeste si: Ministrul ucrainean al Culturii cere scuze reprezentanţilor Poloniei şi Lituaniei după scandalul de la Eurovision: "Este o ruşine"

Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul "Bucharest is calling", consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct şi anunţarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: FINALA EUROVISION 2022. Care sunt piesele care se vor lupta pentru marele trofeu

"Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat",

a scris Eda Marcus. 

Ce spun reprezentații Televiziunii Publice

Potrivit televiziunii publice, România nu a primit, la încheierea celei de-a doua semifinale, cea în care se precizează identificarea unor “modele de vot neregulate”, o comunicare oficială referitor la o suspiciune a organizatorilor privind votul juriului din ţara noastră.

Citeste si: VIDEO- Eurovision 2022: WRS califică România în marea finală după cinci ani

Responsabilul desemnat de TVR să gestioneze comunicarea cu EBU pentru votul juriului naţional a sesizat neconcordanţa între punctajele transmise în ziua precedentă, după show-ul pentru juriu, şi notele pe care EBU, în timpul evenimentului, a anunţat că le va introduce în clasament ca fiind din partea juriului naţional.

TVR subliniază că juriul naţional a urmărit spectacolul în urma căruia a votat în prezenţa unui notar şi a respectat regulamentul impus de organizator.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Joi are loc Semifinala 2 la concursul EUROVISION 2022. Care sunt piesele care intră în concurs

TVR a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod “netransparent”.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si