In plus, publicatia Bild am Sonntag a relatat ca autoritatile de reglementare ale statului California au descoperit in vara un alt soft instalat pe vehicule Audi care reduce nivelul emisiilor in timpul testelor de poluare.

Grupul a german a anuntat intr-un comunicat ca procuratura din Braunschweig, din apropierea Wolfsburg, unde se afla sediul central al VW, investigheaza doi membri ai consiliului de supraveghere, intre care se afla si Poetsch, pentru manipularea pietei financiare, in perioada in care era director financiar.

Poetsch si VW colaboreaza cu autoritatile in cadrul investigatiei, se arata in comunicat, potrivit News.ro.

VW sustine ca managementul companiei ”si-a respectat obligatiile referitoare la dezvaluirea de informatii in conformitate cu legea referitoare la piata de capital”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Scndalul emisiilor l-a costat functia pe fostul director general al VW, Martin Winterkorn, capitalizarea de piata a VW a scazut, iar compania a incheiat un acord de 14,7 miliarde de dolari in SUA, referitor la automobilele cu motoare diesel de 2 litri.

Poetsch a fost director financiar al VW in perioada 2003-2015 si conduce si consiliile de supraveghere ale Porsche si Audi.

Problemele VW in SUA s-ar putea inrautati, dupa ce autoritatile din California au descoperit pe anumite vehicule Audi cu transmisii automate un soft care reduce nivelul noxelor in timpul testelor.

Descoperirea, facuta in vara, se refera la automobilele Audi A6 si A8 si SUV-ul Q5, potrivit publicatiei germane.

Audi nu a mai instalat dispozitivele de aparare pe vehiculele sale inainte ca autoritatile americane sa afle de softul respectiv.

Un purtator de cuvânt al Audi a refuzat sa comenteze articolul publicat de Bild, din cauza negocierilor cu autoritatile care sunt in curs.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si