Consiliul Național al Audiovizualului a făcut o sesizare platformei YouTube în legătură cu accesul minorilor la videoclipurile inadecvate. Acest lucru se bate cap în cap cu regulamentul intern al platformei YouTube, iar în realitate minorii nu ar trebui să aibă acces la astfel de videoclipuri.

În cadrul ședinței CNA au fost analizate mai multe melodii trap de la mai mulți artiști cunoscuți din România. Pe listă se află Gheboasă, Nane, Killa Fonic, Șatra Benz, Albert NBN, Amuly, Ian și Azteca.

La finalul ședinței s-a votat unanim întocmirea sesizării la adresa YouTube pe motiv că videoclipurile analizate nu sunt semnalate corespunzător în platforme, iar ele nu sunt potrivite pentru publicul minor, informează G4Media.

Citește și: VIDEO/EXCLUSIV: ”Scandalul Gheboasă” în viziunea unui avocat/ Adrian Cuculis: ”Această amendă reprezintă o încălcare a dispozițiilor legale”

Autoritățile s-au autosesizat după spectacolul de la Untold

Mircea Toma, membru al CNA, a fost contactat de jurnaliștii de la G4Media și a decarat că sesizarea nu are cu mult mai puțină importanță față de o sesizare simplă a oricărui cetățean.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Scandalul Gheboasă: CNA a sesizat YouTube pentru a restricționa accesul minorilor la videoclipurile mai multor trapperi cunoscuți din România

Scandalul Gheboasă: CNA a sesizat YouTube pentru a restricționa accesul minorilor la videoclipurile mai multor trapperi cunoscuți din România

[Sursa foto: Unsplash]

Totul a pornit de la o sesizare transmisă pe e-mail de către CNA. S-au făcut legături între cazurile de violență în școli, tot mai frecvente, și mesajul transmis de muzica trap.

Jandarmeria Cluj s-a autosesizat şi l-a amendat pe trapperul Gheboasă (Gabriel Gavriș) pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora, după concertul acestuia de la Untold, unde a cântat piesa „Dă-i țiganca”, cu versuri explicite.

Instituția a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Gheboasă a menționat că a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei „pe ochi frumoși” și a fost reclamat la CNCD fără ca autoritățile să observe comentariile din mediul online, unde, susține el, „este cel mai mare rasism la adresa mea”.

Platforma Aresel, care militează pentru drepturile cetățenilor de etnie romă, a anunțat în cursul zilei de miercuri, că va sesiza CNCD pentru o posibilă discriminare comisă de Jandarmeria Cluj.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Sonia Trifan și rețetele sale de post. Trucul pe care creatoare de modă îl folosește să nu plângă. „Bunica mea lua o gură de apă și o ținea până când toca ceapa”

Organizaţia susţine că Gheboasă este singurul dintre artiştii amendaţi la UNTOLD, sau la alte manifestări de acelaşi fel, deşi „mulţi artişti consacraţi au mesaje rasiste, sexiste, denigratoare şi revoltătoare”.

Cu toate acestea, Aresel recunoaște că mesajul transmis de Gheboasă este „rasist și sexist”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si