Solicitarile celor noua absolventi au fost confirmate si de noul Ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, care a precizat ca titlul de doctor nu poate fi retras pe baza cererilor depuse de aceastia.

"Noul regulament prevede faptul ca tot aceasta structura (n.r. CNATDCU), prin comisiile de specialitate trebuie sa se pronunţe asupra existenţei sau inexistenţei(...). Pentru moment regulamentul nu ne permite ca doar pe baza unei renunţari din partea persoanelor în cauza sa putem retrage titlurile respective.

Titlurile nu pot fi retrase nici în cazul în care persoana respectiva recunoaste ca a încalcat drepturile academice. Poate sa recunoasca dar consiliul naţional trebuie sa dea acest verdict. Trebuie o analiza care va fi facuta curand", a declarat Mircea Dumitru, potrivit Mediafax.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei care cerut retragerea titlului de doctor ar fi, potrivit unor surse, Radu Stroe, fost ministru de interne, Mihai Stanisoara, fost ministru al Apararii, Bogdan Licu, procurorul general adjunct al Romaniei, Daniel Moldoveanu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Romeo Raicu, fost sef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihail Tudose, fost ministru al Economiei, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, Adela Popescu, fosta secretara a lui Gabriel Oprea si Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea.

Tezele de doctorat au fost evaluate la nivelul Academiei de Informaţii dupa ce în spaţiul public au aparut suspiciuni de plagiat în legatura cu mai multe lucrari de doctorat ale unor persoane publice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si