Este foarte bine cunoscut faptul că firmele românești duc lipsă de forță de muncă. De aceea, o bună soluție sunt muncitorii străini, dar acum apar mici modificări.

Este vorba despre legislația de pe piața muncii, care va fi schimbată, astfel încât muncitorii străini vor avea reguli mai stricte în România.

Așadar, locul de muncă nu va mai putea fi schimbat fără un cadru legal.

Decizia vine după ce multe firme s-au plâns că actualele prevederi nu sunt deloc favorabile atunci când vine vorba despre angajații străini.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Elon Musk a cumpărat Twitter! Ce schimbări a făcut miliardarul

Îți dai demisia doar dacă e de acord patronul

„Modificările aduse OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România au fost luate pentru stoparea practicilor incorecte, care perturbau activitatea companiilor și care prejudiciau material angajatorul inițial, cel care suportă, de principiu, toate cheltuielile necesare aducerii cetățeanului străin pe piața muncii din România”,

explică reprezentanții guvernului.

Noua lege  prevede ca un muncitor străin care are un contract înregistrat de mai puțin de un an și care dorește să își schimbe jobul, poate face asta doar pe baza unui acord scris, exprimat de angajatorul inițial.

În acest fel, angajatorul inițial este protejat de posibile pierderi financiare pe care le-ar suporta în cazul în care muncitorul ar pleca de la job.

Dacă muncitorul decide să își schimbe jobul, dar rămâne la același angajator care a obținut avizul de angajare inițial, noul aviz se eliberează angajatorului fără îndeplinirea tuturor condițiilor generale.

Citeste si: Horoscop 28 octombrie 2022. Probleme în plan financiar pentru două zodii! Mare atenție!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si