Se curăţă gutuile de coajă pentru dulceaţă? Dulceată de gutui, rețetă tradițională. Multi curata coaja gutuilor atunci cand prepara dulceata, dar puteți să o lăsați asa deoarece e plina de vitamine si de aroma. Pentru un gust deosebit adaugati si lamaie si portocale si pentru cine are vointa si un storcator de fructe inlocuiti 200 de ml de apa cu suc de mere proaspat. Dulceata de gutui se serveste pe paine rumenita, la clatite, prajituri sau simpla cu lingurita.

Dulceată de gutui, rețetă tradițională

Ingrediente

1 kg gutui cuburi
1 kg zahar
1 l apa
1 lamaie
1 lingurita coaja de portocala
1 baton scortisoara

Dulceată de gutui, rețetă tradițională. Mod de preparare

Pune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva
Adauga inauntru batoanul de scortisoara si coaja de portocala
Lasa aceasta compozitie pe foc pana se dizolva si se formeaza un sirop
Curata gutuile, stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea, taie-le cubulete si cantareste 1 kg
Scoate din sirop batoanul de scortisoara si adauga cubuletele de gutui
Lasa la fiert pana ce gutuile devin translucide si amesteca din cand in cand
Fa testul pe o farfurie: pune o lingura din compozitie si las-o sa se raceasca. Daca observi ca s-a legat si nu se separa, inseamna ca este gata
Pune dulceata in borcane sterilizate, pune-le capacul si intoarce-le cu gura-n jos ca sa nu prinda aer
Cand s-au racit, le poti pastra in frigider sau intr-o camara racoroasa

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Se curăţă gutuile de coajă pentru dulceaţă: Reţetă tradițională
Se curăţă gutuile de coajă pentru dulceaţă: Reţetă tradițională

Se curăţă gutuile de coajă pentru dulceaţă? Iată câteva secrete de care trebuie să ții cont:

Cum facem sa pastram fructele din dulceata cubulete, sa nu se striveasca si sa devina gem? Simplu: le stropim cu zeama de lamaie si ele isi vor pastra forma in timpul fierberii.

Asta daca nu amestecam excesiv si le strivim?

Citeste si: Cât se fierbe dulceaţa de gutui: Reţeta buncii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cum verificam daca dulceata este gata? Picuram din zeama de dulceata pe o farfurie, iar daca picaturile raman inchegate, ca o bobita, atunci este gata. Putem sa incepem sa verificam de cand dulceata se vede ca este inchegata in oala. Atentie, sa nu o fierbeti prea mult! Puteti sa verificati si punand pe o farfurie o lingura de dulceata si o lasati sa se raceasca. Va veti da seama dupa consistenta ei daca este gata sau nu, ea trebuie sa fie consistenta, legata, gelatinoasa.

Cum sterilizam borcanele? Le spalam foarte bine cu apa si detergent, le lasam la scurs, le stergem bine si le punem intr-o tava la cuptor, la 130 de grade si le lasam 15 minute. La fel procedam si cu capacele. Punem apoi dulceata fierbinte in borcanele fierbinti, inchidem bine capacele si le lasam cu fundul in sus, acoperite cu un prosop gros sau cu o patura.

Le lasam asa pana se racesc complet, iar apoi le mutam in camara. Pot rezista cativa ani fara nicio problema. Puteti proceda in acest fel cu orice tip de dulceata sau gem faceti.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O metoda mai moderna de sterilizare a borcanelor si capacelor este direct in masina de spalat vase, alegeti o temperatura de spalare mai mare si apoi le lasati bine la uscat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si