Iată tot ce trebuie să știi despre Eurovision România 2022!

Semifinala Eurovision 2022: Ce şanse are România să se califice în etapa următoare?

Semifinala Eurovision 2022. Au mai rămas doar câteva zile până la ediția din acest an a Eurovision Song Contest. Cea de-a 66-a ediţie a concursului Eurosivion va avea loc în acest an la Torino, Italia, în perioada 10-14 mai.

La competiţie vor participa 40 de ţări. WRS, reprezentantul României la Eurovision urmează să treacă prima semifinală, iar dacă se vor califica, vor concura în marea finală care va avea loc la data de 14 mai.

Reprezentantul României la Eurovision, a plecat luni, 2 mai, spre Torino, unde peste numai două săptămâni va avea loc finala Eurovision Song Contest 2022.

WRS s-a calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie și va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Citeste si: WRS, despre emoțiile de la Eurovision

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Semifinala Eurovision 2022: Ce şanse are România să se califice?

Semifinala Eurovision 2022: Ce şanse are România să se califice?

[Sursa foto: Facebook WRS]

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino

De asemenea, semifinalele vor avea loc pe 10 şi 12 mai, iar finala pe 14 mai 2022. Reprezentanții României la Eurovision vor intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

La ediția din acest an a concursului internațional, România va fi reprezentată de WRS, cu piesa “Llamame”.



Astfel, sub sloganul “The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Citeste si: Laura Pausini și Mika, gazdele Eurovision 2022

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Totodată, cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea- Luminiţa Anghel & Sistem- Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi- Oslo, 2010 şi o dată locul al patrulea- Mihai Trăistariu- Atena, 2006).

Citeste si: WRS, pregătiri pentru Eurovision-Italia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si