Sf. Maria, 8 septembrie 2022. În fiecare an, pe data de 8 septembrie, creștinii ortodocși cinstesc Nașterea Maicii Domnului.

Iată care sunt cele mai importante tradiții pe care credincioșii trebuie să le respecte de Sf. Maria Mică!

Sf. Maria, 8 septembrie 2022

Sf. Maria, 8 septembrie 2022: Tradţii de Naşterea Maicii Domnului

Sf. Maria Mică: cele mai importante tradiții

Potrivit tradiției, în ziua de Sf. Maria Mică credincioșii nu au voie să muncească sau să facă focul. De

asemenea, nu se spală rufe, nu se calcă și nu se face curățenie în casă. Se spune că dacă faci aceste lucruri în ziua de Sfânta Marie Mică atragi răul asupra ta. 

Totodată, tradiția spune că nu este bine ca în această zi să se aprindă să se concentreze sau să se gătească. Cei care mănâncă gătit pot atrage rău asupra lor și boli care „îi pocesc”.

Tot în ziua Nașterii Fecioarei Maria nu este bine să se presteze munci agricole. În popor se spune că cei care vor lucra pământul în această zi de sărbătoare vor avea parte de recolte blestemate, iar vitele li se vor îmbolnăvi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Tradiţii de Sfânta Maria Mică 2022: Ce trebuie să faci pe 8 septembrie, de Naşterea Maicii Domnului?

Se spune că de Nașterea Maicii Domnului sunt ascultate rugăciunile femeilor care nu pot aduce pe lume un prunc, dar și a celor însărcinate, pe care Maica Domnului le ajută să nască ușor.

Sf. Maria, 8 septembrie 2022

Sf. Maria, 8 septembrie 2022: Tradţii de Naşterea Maicii Domnului

Fetele tinere nu au voie sa taie parul si sa insula la gunoi, cele care vor face aceste lucruri vor ramane nemaritate. Acest

obicei este valabil și pentru ziua de Sf. Maria Mare, cinstită pe 15 august.

De Sf. Maria Mică nu este bine să te scalzi în ape curgătoare și nici să mergi înapoi. Se spune că astfel poți atrage tristețea Maicii Domnului. Acest obicei este practicat și în ziua de Sfânta Marie Mare sau ”Adormirea Maicii Domnului”.

De asemenea, nu este voie să stingi candela pe care să-i aprindă în dreptul icoanei cu Maica Domnului. Conform tradiției, dimineața se aprinde o candelă și aceasta trebuie lăsată să ardă toată, fără să fie stinsă.

De Sfânta Marie Mică, se spune că plantele pierd puterile tămăduitoare și nu mai sunt bune pentru leac.
Așadar, în acesată zi nu se tratează boli cu plante. În același timp, nu este interzis să fie un ceai.

Citeste si: Superstiții de Sfânta Maria Mica 2022. Se spune că cine va lucra în această zi va avea ghinion


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si