Și știi ceva? Activitățile distractive pentru copii pot fi foarte distractive și pentru adulți, dacă ne permitem să ne implicăm așa cum trebuie și putem găsi spațiul și timpul necesar.

Acestea fiind spuse, totuși, copiii tind să fie mai buni și mai interesați să învețe lucruri prin mijloace pure și brute de distracție și joc. Dar asta nu înseamnă că trebuie să dai o grămadă de bani pe jucarii copii.

Adulții sunt adesea mulțumiți să ia o carte sau să observe fără să se implice, în timp ce majoritatea copiilor se plictisesc foarte repede de acest tip de activitate aparent nu foarte stimulantă. Cei mai mulți copii au nevoie de o stimulare mai directă și mai concretă a simțurilor lor prin feedback.

În general, copiii au nevoie de o mulțime de stimulare senzorială și auditivă, cum ar fi culori strălucitoare, sunete amuzante și teste fizice... include aceste aspecte în jocuri și toate acestea îi vor ajuta să învețe mai repede- de la cele mai elementare abilități fizice până la gândirea cognitivă mai avansată.

Distracție cu alimente – Creează gustări sănătoase pentru copii

Implicarea copiilor în crearea unor gustări distractive nu este doar o modalitate excelentă de a petrece timp cu copilul tău, ci poate fi și o experiență de învățare fascinantă.

Sfaturi generale pentru părinți pentru gătit:

Discută cu copilul despre gusturile ingredientelor și despre modul în care acestea „lucrează” împreună atunci când sunt combinate.

Învăță-ți copilul cum se numește fiecare lucru și, poate, de asemenea, de unde sunt cultivate/ provin.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Spune-i copilului tău ce legume sunt „înrudite” între ele (fac parte din aceeași familie de legume), de exemplu, cartoful și sfecla roșie sunt legume rădăcinoase.

Arte și meserii pentru copii

Cărui copil nu-i place să lucreze cu mâinile, să creeze lucruri noi și interesante? Jocurile distractive pot implica și realizarea de activități de bricolaj. Aici îi înveți pe copiii tăi coordonarea mână-ochi și dexteritatea manuală. Ei învață despre culori, forme și chiar texturi.

Le poți încuraja creativitatea, încurajându-i să creeze ceva din materiale „brute”.

Cum să eliberezi spiritul creativ:

Activități distractive pentru copii: O mulțime de materiale de artizanat, cum ar fi fire, creioane colorate, mărgele etc. Având la îndemână suficiente materiale de artizanat, vei ajuta la demararea procesului creativ. A face meșteșuguri pentru jocuri pentru copii distractive nu trebuie să fie foarte greu.

Dacă pui în fața copiilor materiale de artizanat, cum ar fi hârtie de construcție, recipiente goale (cum ar fi cutii mici de carton, cutii de lapte și de ouă, creioane colorate, markere, vopsele lavabile, bijuterii de artizanat, paiete, fire, sclipici, țesături și așa mai departe, și le spui: creează ceva.

Dacă sunt puțin confuzi în privința a ceea ce trebuie să facă, așază-te cu ei și începe să construieși tu însuți ceva din materialele de artizanat.

Cel mai probabil, acest lucru îl va inspira pe copilul tău să facă același lucru.

Jocuri pentru copii distractive de matematică

Orice activitate care implică numărarea poate fi transformată în jocuri pentru copii distractive și interesante de matematică.

Iată o listă cu diferite moduri jucăușe de abordare a învățării matematicii de către copiii tăi:

Jocuri de masă: Multe jocuri de societate implică numere, cum ar fi Scări și Șerpi, Domino, Scrabble, pentru a numi doar câteva.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Site-uri de matematică: Există, de fapt, mai multe site-uri web bune de matematică pe care matematicienii le-au dezvoltat. Există site-uri web care se ocupă în mod special de jocuri de înmulțire și unele care predau prin jocuri cu tabla de înmulțire.

Puzzle Jigsaw: Realizarea unui puzzle jigsaw ajută la matematică și nu am întâlnit un copil care să nu se bucure de un puzzle interesant. Acestea vin în diferite niveluri, de la destul de ușor pentru un copil mic până la cele cu mai multe mii de piese care necesită concentrare serioasă.

Proiecte științifice ușoare pentru copii

Ce modalitate mai bună de a găsi jocuri pentru copii distractive decât prin învățarea academică.

Știința este un domeniu de studiu care nu trebuie să fie plictisitor. Există atât de multe experimente științifice pentru copii care îi vor învăța lecții valoroase.

Iar experimentele științifice nu au întotdeauna nevoie de un laborator pentru a le efectua. Unele pot fi extrem de simple.

De exemplu experimentul ulei și apă. Ia un pahar cu apă sau chiar mai bine un bol transparent. Toarnă puțin ulei, amestecă bine și privește ce se întâmplă. Ce se întâmplă? Ei bine, dacă amesteci suficient de tare, s-ar putea să se amestece puțin la început, dar dacă te oprești, apa și uleiul se vor separa din nou! Apa și uleiul pur și simplu nu par să se înțeleagă prea mult timp și nu se vor amesteca cu adevărat. De ce?: Motivul tehnic se datorează modului în care sunt puse împreună la nivel anatomic. Apa este o moleculă polară, iar uleiul este o moleculă nepolară. La nivel molecular, ele nu se atrag una pe cealaltă- deci, aici, contrariile nu se atrag.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si