Stilul eclectic este o modalitate excelentă de a amesteca elementele de mobilă bucătărie. Este o invitație deschisă de a te distra cu bucătăria ta, îmbinând contemporanul cu tradiționalul și accentuând cu culoarea ta preferată.

Stilul eclectic sau decorul eclectic nu este, totuși, extrem de ușor. Ar trebui să fie o alegere atentă a ceea ce te descrie cel mai mult, de piese de mobila bucătărie unice și interesante. Aceasta înseamnă și luarea în considerare a modului în care fiecare element funcționează cu celelalte.

Concentrează-te pe contrastul culorilor, stilurilor și materialelor, dar ai grijă să nu creezi haos. Scopul este ca decorul să încânte, nu să copleșească.

Citeste si: Ce caracteristici fac canapeaua confortabilă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru un design modern de bucătărie eclectică, combină câteva dintre ideile de design de bucătărie de mai jos și nu vei rata apoi să inviți oaspeți pe la tine. Cel mai bun lucru la crearea unui design interior eclectic este că poți obține acest aspect cu idei de decor simple, dar inteligente, fără a fi nevoie să îți remodelezi întreaga bucătărie. Iată sfaturile noastre pentru a obține un aspect eclectic atent în bucătărie.

Uită de dulapuri și alege planul deschis

Dacă ai o veselă elegantă, amintiri sau obiecte de interes găsite, de ce să le ții ascunse în dulapuri? uită de mobila bucătărie clasică și de dulapurile închise. Amestecă și potrivește diferite obiecte folosind culori și epoci contrastante și folosește-ți rafturile pentru a le prezenta. Pentru o aromă rustică, optează pentru rafturi din lemn restaurat. Arată grozav atunci când este în contrast cu un spate strălucitor, cu gresie marocană.

Contrastează ciudatul cu tradiționalul

Iluminatul este o modalitate excelentă de a-ți exprima flerul creativ. De la becuri supradimensionate până la pandantive colorate din cablu și corpuri de iluminat din metal în stil industrial, până la candelabre în întregime, iluminatul oferă un punct focal unui spațiu eclectic de bucătărie.

Citeste si: 5 metode prin care locuința va fi mai luminoasă

Fie că optezi pentru un design de iluminat mai neobișnuit sau mai tradițional, contrastează-l cu un stil diferit de masă sau insulă de bucătărie poziționată dedesubt. Mobila de bucătărie precum  o masă țărănească vopsită într-un albastru bogat sau verde oferă o aromă tradițională. În schimb, blaturile din granit sau suprafețele de lucru din oțel inoxidabil oferă un aspect mai modern și mai elegant.

Creează un perete caracteristic

Alege un perete în bucătărie și creează o caracteristică din el. Poți să-l pictezi într-o culoare îndrăzneață, să agăți niște lucrări de artă funky sau să investești într-un tapet frumos. Ai putea chiar să pictezi un perete întreg cu vopsea, ceea ce este perfect dacă îți place să fii creativ, să scrii note pentru tine sau chiar să faci liste de cumpărături. Dacă un perete întreg ți se pare puțin îndrăzneț, o altă idee populară de amenajare a bucătăriei este crearea unei zone colorate în spatele chiuvetei și a robinetului sau în spatele zonei de gătit.

Repetă elemente

Repetările vizuale te vor ajuta să dai unitate designului eclectic și să eviți ca încăperea să pară haotică. Alege o culoare sau o formă geometrică care se repetă în ornamente și în imagini și tapeturi sau chiar în unele părți de mobilă bucătărie. Dacă camera ta are un punct focal viu colorat, aceasta ar fi o culoare puternică de repetat în accente în toată camera. Asigură-te că paleta generală de culori se potrivește bine și că nu copleșește privitorii atunci când încerci să creezi o bucătărie plină de culoare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Trucuri pentru amenajarea zonei de dining

Reciclează articolele pentru un aspect vintage

Bucătăriile elegante și moderne nu sunt pentru toată lumea, iar upcycling-ul este o modalitate excelentă de a adăuga note de epocă vieții designului bucătăriei tale. Adaugă obiecte mici și ciudate pentru decorarea bucătăriei, cum ar fi transformarea sticlelor de vin sau gin cu aspect rece în suporturi pentru lumânări sau vaze pentru flori sălbatice; sau alege mobila de bucătărie de epocă, cum ar fi scaunele shabby șic, scaunele tradiționale de bar pentru pub sau (dacă ai spațiu) chiar și un dulap vechi în stil de bucătărie rustică, un punct focal al designului bucătăriei tale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si