Există diferite tipuri de țesături, care sunt mai mult sau mai puțin plăcute la atingere, mai mult sau mai puțin durabile și care emit mai mult sau mai puțin substanțe nocive. Iată câteva sfaturi pentru a alege o geacă copii, vestă copii sau orice alte haine bebeluși potrivite și de calitate.

Alegeți haine bebeluși etichetate

În industria confecțiilor se utilizează diverse etichete textile. Acestea ajută consumatorul să identifice haine bebeluși potrivite.

Acestea reprezintă un ghid valoros pentru părinți atunci când aleg haine noi pentru bebelusii lor, precum geacă copii sau vestă copii și altele.

Dintre toate certificatele eliberate, unele sunt deosebit de utile pentru sănătatea bebelușului.

· Etichetele Oeko-Tex standard 100 și Oeko-Tex Made in Green garantează că țesătura nu conține produse dăunătoare pentru organism și mediu.

· Eticheta NaturTextil este acordată hainelor fabricate din cel puțin 95% din materiale cultivate organic.

· Eticheta Ecocert Textile este acordată țesăturilor care conțin cel puțin 70% fibre naturale și sunt fabricate într-un mod care protejează sănătatea și mediul înconjurător.

· GOTS, sau Global Organic Textile Standard, este o etichetă recunoscută la nivel internațional. Acesta poate fi găsit pe hainele fabricate din 75% fibre organice.

Îmbrăcăminte pentru copii confecționată din fibre naturale

Hainele realizate din fibre naturale sunt cele mai bune pentru bebeluș.

Acestea sunt mai puțin predispuse la alergii, spre deosebire de fibrele sintetice, pe care bebelușul le poate tolera cu greu. Bumbacul este un material natural, hipoalergenic, respirabil, absorbant și ușor de întreținut, ideal pentru lenjeria bebelușului care trebuie spălată des. Alegeți body-uri și vesta copii  din acest material.

În mod similar, atunci când copiii cresc, bumbacul rămâne un pariu sigur pentru garderoba lor de vară, fie pentru uzul zilnic, fie pentru ocazii speciale: pantaloni și bermude din bumbac, cămăși și bluze cu imprimeu, rochițe din bumbac sau brodate, tricouri polo, vestă copii și rochii din bumbac piqué.

Citește și: Culoarea anului 2023: Viva Magenta. Ce semnificație are și cum o putem purta de sărbători?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În mod similar, inul rămâne un material atemporal care poate fi purtat în fiecare zi și poate fi foarte elegant pentru evenimente precum nunțile.

Țesătura Terry este, de asemenea, un material textil perfect pentru hainele pentru copii. La ținutele de vară, proprietățile sale absorbante limitează efectele transpirației și sunt utile și în timpul jocurilor în apă. În timpul iernii, țesătura din bumbac poate ajuta la menținerea căldurii copilului. Alegeți  o geaca copii  din acest material călduros.

Voalul, sau tifonul dublu, este foarte subțire și permite pielii să respire. Este folosit pentru a face haine de vară. Acest lucru îi permite bebelușului dvs. să se simtă confortabil pe vreme caldă, păstrându-l sau acoperindu-l în același timp pentru a evita expunerea la razele UV.

Iarna, se preferă materialul polar. Este cald și respirabil. Când alegeți o geacă copii, asigurați-vă că are o căptușeală confortabilă și este suficient de izolatoare.

Citește și: Bogdan, noul concurent din Casa Iubirii, le-a făcut o surpriză fetelor de Moș Nicolae

Garderoba bebelușului: optează pentru haine ecologice

Agricultura ecologică se referă, de asemenea, la industria textilă, care consumă fibre naturale. Îmbrăcămintea ecologică este realizată din fibre care nu au fost supuse unor tratamente chimice. Acesta este un argument puternic în favoarea protejării sănătății copilului.

Materiale de evitat

Anumite materiale trebuie evitate pentru bunăstarea bebelușului. Lâna este cu siguranță un material natural, dar poate fi incomodă atunci când intră în contact cu pielea sensibilă a bebelușului. Dacă un pulover de lână vă atrage datorită tricotajelor frumoase și a capacității sale de a ține de cald iarna, este de preferat să strecurați pe dedesubt un alt articol de îmbrăcăminte, cum ar fi un body din bumbac, de exemplu.

Materialele sintetice, cum ar fi nailon sau poliester, de exemplu, pot provoca reacții adverse la sugari și copii: roșeață, mâncărimi, eczeme etc. Unele textile sintetice pot, de asemenea, să elibereze substanțe nocive. Materialele textile rigide și irespirabile, cum ar fi pielea sau imitația de piele, sunt nepractice și inconfortabile pentru îmbrăcămintea bebelușului.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Materiale elastice pentru confortul bebelușului

Pentru bebelușii vioi, materialele moi și elastice sunt foarte populare. Țesăturile moi le susțin mișcările fără să le limiteze. Pentru părinți, țesăturile elastice au, de asemenea, avantajul de a fi ușor de îmbrăcat pentru un bebeluș care se zbate.

Citește și: Mirela este românca clasată în topul celor mai buni 50 de profesori din lume

Atenție la detaliile hainelor

Hainele purtate de un bebeluș se rup sau se pătează adesea, astfel încât calitatea textilelor alese este esențială pentru a le păstra intacte până când copilul își schimbă mărimea. Un alt criteriu important când alegem haine bebeluși și geacă copii este reprezentat de finisaje. Cusături solide, închizători care nu dor. Acestea trebuie să fie bine îngrijite, atât pentru confortul purtării hainei, cât și pentru estetică și siguranță. Pietrele și paietele trebuie evitate atât timp cât bebelușul poartă lucruri în gură.

Hainele sănătoase și de bună calitate sunt esențiale pentru un copil sănătos. Garderoba copilului ar trebui, prin urmare, să fie aleasă cu cea mai mare grijă. Dar asta nu înseamnă că nu te poți distra cu moda pentru copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si